Boken Spelet (The Game) av Neil Strauss har i veckan aktualiserats av en artikelserie i Svenska Dagbladet.   Det är en roman, men många killar läser den som en sorts handbok i hur man ska kunna utstråla självsäkerhet och ragga upp och ha sex med med så många (och snygga) tjejer som möjligt.
Svenskan har bl a gjort reportage från kurser hos några nissar i Stockholm som har Strauss som guru. De har ett bolag och en community på nätet, de kallar sig "Charismatic Revolution" och har gett sig själva smeknamn som "The Man", "Superman" "Xtreeme" och liknande. De håller kurser i "pick up"-teknik för grabbar som vill bli riktiga bockar och är beredda att betala 6000 spänn på en helgkurs för att lära sig det.
Jag kan inte hjälpa att jag tappar hakan när jag läser deras sajt. ( http://www.c-r.se/ )

Här ett kort utdrag ur en av deras bloggar:

"Superman och jag sitter och diskuterar om det är möjligt att få ligga 9 av 10 kvällar man går ut. Det är intressant diskussion. Visst fucktshit kan hända! Men vi anser att det inte bara möjligt utan oundvikligt om man ger 100 när det kommer till utveckling av sitt GAME."

"Då var det dags för Bootcamp igen! Vi är inne på andra timman och Sanji och Nomaggiz föreläser. Eleverna genomför just nu sina första övningar inför kvällen utgång. Det är ett skönt gäng med förhoppningsfulla elever som inom kort kommer få sin värld upp och ner vänd. Watch out guys för de verkar vara awesome!"

Som ni ser är intelligensnivån skyhög och amerikanismerna haglar. "Bootcamp" är dessutom i deras fall bokstavligt, för på kurserna lär de ut att man ska ha BOOTS (helst cowboyboots) på sig för att kunna stövla fram till brudarna på det rätta, nonchalanta sättet. Då kan man nämligen inte "choda", vilket är att vara mesig, artig och "Svensson" och hålla upp dörrar för tjejer och annat fjanteri som bara krälande maskar ägnar sig åt. Inte riktiga "warm alpha males" som får ligga 9 kvällar av 10.

                                                                     

Jag har ju hört talas om boken men inte läst den naturligt nog, eftersom jag knappast tillhör målgruppen. Men jag lekte lite med tanken att kanske läsa den ändå för att s a s syna motståndarlagets kort.
"Neggning" t ex är en teknik som lärs ut i boken. Den går ut på att killen ska säga något nedsättande till tejen han limmar på, för att på så sätt göra henne lite osäker. Hon ska då fälla ned sin "bitch shield" och bli tänd på honom eftersom hon då vill bevisa att hon inte alls har dålig andedräkt, valkar i midjan eller stoppning i bh:n.
Det slog mig att killar på krogen använt den tekniken i alla år när de inte har lyckats charma en (enligt principen "surt sa rönnbären"), typ: "du är inte så jävla snygg som du tror" eller "du är ändå skitdålig i sängen, det ser man direkt", "du har iallafall hängbröst" eller något liknande. Inget nytt under solen således.

Sedan tänkte jag att vaffan, jag kommer absolut inte att läsa den eftersom
a) jag vill inte på något sätt bidra till att Strauss gör mer pengar på skiten
b) jag har för länge sedan slutat springa på krogen och har passerat den åldern då man blir uppraggad av den sortens killar iallafall. Ärligt talat blir man i 50-årsåldern inte överhuvudtaget sedd av så många killar alls, och de mognare män som eventuellt skulle lägga märke till en vågar väl inte ens försöka – de anar väl att "bitch shielden" är fastvuxen vid kroppen vid det här laget. Så det är överhuvudtaget bortkastade pengar och futil möda att läsa den boken i något som helst syfte.

Och i tisdags så insåg jag att jag måste gå och köpa den iallafall, i researchsyfte, eftersom de där självgoda tomtarna gav mig en ny idé till en superelak bok! Den skulle kunna bli riktigt kul. Om inte annat väldigt rolig att skriva! He he he he … he he he he … (elakt skratt)