Solen skiner underbart och de italienska solglasögonen är framme igen och jag och Finn Ljunggren gjorde ett framträdande på Street i Stockholm på eftermiddagen och jag och vi sjöng läderbyxor-sången och jag talade om och läste ur Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor? och Finn körde sin hata kungen-låt. Hur gick det? Ja, vi var ringrostiga efter en månads uppehåll. Men nu ska vi till Halmstadskonferensen på torsdag och framträda inför 260 människor på Tylösand. Då blir det bättre. Jag gillar att sjunga offentligt. Jag vet inte varför.

*

En oerhört stark och angelägen bok som jag har läst de senaste veckorna är Eva Lejonsommars "De afrikanska breven".

http://www.alfamedia.se/data/prodbig_12005.asp

Det är en bok om missionären Elsa som lämnade Sverige för Kongo och hennes möte med Afrika och en lesbisk omtumlande kärlek, och på ett sätt som inte ska avslöjas här så fortsätter hennes livshistoria med en mer samtida berättelse om den svarte akademikern, hårt ansatt av relations- och alkoholproblem,  Robert Atlas i USA.

Eva Lejonsommar skriver inkännande och det är en imponerande och allvarlig roman om de stora existentiella svåra frågorna i människors liv. Jag har bara några kapitel kvar…

 

Är det någon som har läst den?