Igår gästade jag bokhoras bokkollo på Ulvhäll i Strängnäs.

http://www.bokhora.se/blog/

Först talade jag om mitt författarskap och läste ur Ich bin ein Bibliothekar! (att det är så få som kan svaren på vissa vanligt förekommande frågor i biblioteken förvånar mig alltid) och Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor?

Sedan visade jag några favoritböcker: Daniil Charms "Konsten är ett skåp", Konrad Bayers "det bästa är mig illa nog" och Vagn Steens "A hole book". Och därefter diskuterade vi böcker, läsning och läsfrämjande. Det var nog en trettiofem personer, en man förutom jag, läsintresserade individer mest från stockholmstrakten som åkt till Ulvhäll att för att möta nya människor och föra diskurser om läsandet. Det blev givande diskussioner där många deltog och gjorde inlägg.

Idag öser regnet ner över Södertälje. Jag ska tvätta under eftermiddagen och börja skriva recensionen av Sara Villius nya bok Sex. Är det någon som har hunnit läsa den?