Nillas lästips gjorde mig nyfiken på Stieg Larssons deckare. Jag har nämligen inte heller läst en deckare på många år, men på beskrivningen låter den låter fascinerande. Så nu blir Män som hatar kvinnor nästa bok.

Jag var och lyssnade på ett seminarium på ABF en gång om borderline. Jag kommer inte ihåg särskilt många av kriterierna (kaotiskt känsloliv, separationsångest, men det var fler). Det som har fastnat mest i minnet är det som hände efter konferensen.

En kvinna i publiken reste på sig och frågade experterna i panelen om de hade hört talas om borderlinekorven. De tystnade och såg förskräckta ut, ingen hade hört talas om den. Då förklarade hon att borderlinekorven var en känslig och till synes svag kvinna som samlade på sig information om andra (därav korv) för att plötsligt vända den emot dem.

Eftersom kvinnan inte fick något svar satte hon sig ner igen, och sedan var konferensen över.

Det hade vart nåt för Schottenius.