Innan jag slappar ut med en bok — vilken det nu kan tänkas bli — undrar jag:

1. Vad gör man med läsvännerna? Vad händer om man klickar på grön text om att man accepterar eller bjuder in eller vad det nu står? (Jag har ingen som helst avsikt att klicka på röd text om att man nekar.)

2. Hur går det till på era bokcirklar? Är det som en chat, eller?

 

Och när jag ändå är på gång och ställer frågor. Det här är en av de frågor jag aldrig får svar på i massmedia hur mycket jag än lyssnar och läser och glor: Är det nån som vet vad det där "tandvårdscheck" är, rent konkret? Kommer man att få en riktig check i brevlådan vartannat år från regeringen, eller sker det ett automatiskt avdrag vartannat år när/om man går till tandläkaren? Eller måste man typ anmäla och fylla i papper att "nu vill jag använda min check"?

 

Allting har plötsligt börjat heta så konstiga saker: skolpeng, jobbavdrag, tandvårdscheck, och så denna märkliga substantivering att människor "är i arbete" när man kort och gott menar att de jobbar . För att inte tala om "i utanförskap".

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Vad är det som håller på att hända?