Hej alla bokcirklande människor!

D v s om ni nu är där ute, om ni nu läser detta??? Om nu NÅGON läser? För det är något jag undrar väldigt mycket: vem fan läser bloggar? De senaste veckorna har jag, inför detta mitt eget bloggande, surfat runt och tittat lite på allehanda bloggar – ja, just TITTAT, för det är ju det man gör, det är ju så det blir, för hur ska man orka läsa all den där gnälltexten om nästan ingenting. Jag menar kolla bara hur jag själv bär mig åt: jag börjar gnälla det första det gör.

Hur som helst så hittade jag inga intressanta bloggar, knappt ens några uthärdliga, förrän min bror länkade två stycken till mig i ett mejl. De är så totalt ognälliga så jag länkar dem vidare till er: http://hermansegenblogg.blogspot.com/    http://www.jacobsegenblogg.blogspot.com/

Så ska en slipsten dras!

 

En annan sak som jag undrar är följande: Häromdagen, eller möjligen en dag i förra veckan (min tidsuppfattning blir alltmer olinjär), var jag inne här på Bokcirklar, och då var det någon av er som hade skrivit väldigt entusiastiskt om Helle Helles "Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man". Man kunde läsa lite grann, och de, sedan kunde man klicka på en Läs mer-ruta, vilket jag gjorde, men då försvann allt och jag kom ingen vart, antagligen för att jag inte var användare då. Så när jag blev användare för ett par dagar sedan försökte jag hitta det där inlägget, men det sket sig. Så nu undrar jag om någon där ute skulle kunna tipsa mig om hur man hittar det. Eller om hon/han som skrev det kanske vill ha vänligheten att klistra in det i en kommentar eller meddelande till mig? Snälla!!!

Det är nämligen så att det var jag som översatte den där boken, och jag tyckte också mycket om den, och jag tycker det är roligt att höra hur riktiga läsare uppfattar de böcker jag översätter. (Jodå, det är roligt att höra hur läsare uppfattar de böcker jag själv skriver också, men det är snäppet roligare när det gäller de böcker jag översätter, för då är det roliga inte ett dugg uppblandat med vånda eller ångest eller indignation. Konstigt va?)

 

Nu är det slut för nu, men jag har i alla fall börjat, jag klarade av det! Och för er som har klarat av att läsa så här lång, kommer här en belöning i form av en bild av katterna Sniff och Charlie: