Fantastiskt! Mitt italienska förlag har betalat ut royaltyn. Boken kom i Italien 2005 så det har med andra ord tagit lite tid. Men det är tydligen som det brukar. Jag trodde att de tänkte försöka blåsa mig för att jag var utländska. Men en italiensk författare jag träffade i höstas berättade att italienska förlag har som grundprincip att inte ge sina författare betalt. Det är bara så det är. Vill man ha pröjs måste man gorma och hota. "Rompere le scatole" som det heter. När han hade berättat det började jag bråka med förlaget (det var i september). De påpekade att Pompei hade fått fina recensioner. Sen har det varit tyst men nu, slutet av januari 2008, fick jag ut royaltyn till slut. 30.000 kronor rikare. Jag vet inte om de har fått för sig att jag har "kontakter"… "vänner"…. att jag åker "systematiskt" till Italien på nåt sätt… betalade gjorde de iallafall och det är huvudsaken.

Idag är det 60-årsdagen av Mahatma Gandhis dödsdag. Firning firning!

Jag kan rekommendera wu-wei. Det är en kinesisk aktiv icke-handling. Man måste inte tala eller göra något oupphörligen. Jag tror att det är vår tids största missförstånd: tron att varje sekund måste fyllas.

Det har varit en stor ära att blogga för läsarna kära.

Bryt mot omertà allihopa.

Hej!

Maja