… bett sina läsare utse Sveriges vanligaste mening. Vinnaren blev: “Jag vet inte”. En av mina absoluta favoriter. Alltså, redan Sokrates sa ju att… Ja, redan Sokrates! Men ändå är det så få som har förstått det. Jag brukar läsa om Sokrates försvarstal ibland. Det finns bland annat med i antologin Texter. Och i Platons samlade, översatta av Jan Stolpe. Före giftbägaren snackade Sokrates lite om det där, han som ansågs vara en stor samhällsfara. Jag skulle vilja föreslå att Sokrates försvarstal blev snudd på obligatoriskt i skolorna. Det går att återvända till det. Kriteriet på en näringsrik text är att det går att återvända till den.
Jag är lite småskärrad, för jag kan fortfarande inte låta bli att googla på mitt namn, det som hamnar i alla möjliga konstellationer och bildar polyett med godtyckliga fenomen, ofta sådana som inte har med mig eller min bok att göra. Det är lite läskigt när folk inte lyssnar på vad man säger, och glömmer bort innehållet. Men det går alltid att återvända till saken. Det blir ingen giftbägare för min del, trots att många hoppades på det… Det är snart dags för bloggslut för min del. Det har varit fenomenalt befriande att blogga. Jag har inte haft tid att hylla Strimpan, men han fortsätter ju att röra på sig ändå.