Nu bryter jag mot en av mina principer: att aldrig lägga mig i en rättsprocess med spekulationer. Jag tycker att historian med barnflickan som har anmält Tito Beltran för våldtäkt låter konstig. Jag tillhör inte den falang inom feminismen som hävdar att kvinnor aldrig skulle kunna ljuga om en sån sak. Men jag vet ju inte, och man får bara hoppas att saken blir noga prövad.

Jag träffade Tito Beltran i Neapel, när han var där för att sjunga hertigen i Rigoletto. En god vän till mig var med när han blev rånad på en pizzeria. Hon hjälpte till och tolkade vid kontakten med polisen, och som tack fick hon och jag följa med på en repetition. Tito var omsvärmad av kvinnor. Man kanske skulle kunna kalla honom polyflirtare. Efter rånet tyckte han inte oväntat att det var ganska obehagligt att gå ut om kvällarna, så han försökte alltid få med sig folk hem för att titta på film. Han ville gärna ge massage också. Jag var ganska ensam, och jag tyckte att Tito var rätt förtjusande på sitt diviga sätt. Så en kväll nappade jag på erbjudandet om massage. En kompis till mig hade blivit masserad av honom, för övrigt utan att ha blivit våldtagen.
Tito bodde också i de spanska kvarteren, inte ett av Neapels lugnaste områden. När jag gick ner den kvällen var det ovanligt mycket baby criminali ute (ungdomsbrottslingar kallas baby criminali eller baby gang). Jag hittade inte till Titos gata, och det är inte bra att inte veta vart man går i de här kvarteren, man får helt enkelt inte se vilsen ut. Jag fick en välvillig varning av en camorravakt: "Attenzione…." Och så vände jag hem igen, det var inget annat att göra.
Nu ska jag berätta en annan sak som inte har med juridik att göra. Ett lyckligt ögonblick i Neapel. Jag stod utanför operan San Carlo och väntade på Tito Beltran och min kompis. Jag rökte. En dvärg ur ensambeln höll en lång predikan för mig om att jag måste sluta röka, eftersom det var mycket skadligt. Det var en sån stund då man ser sig själv i fågelperspektiv. Och jag tänkte: vad skulle jag helst av allt vilja göra just nu? Jo, detta.