Hej.

Då är det dags. Jag hoppas att du som läser kommer med synpunkter och frågor så att denna blogg blir levande. Om du inte vill lämna kommentarer som alla kan läsa får du gärna mejla mig på:

danielmalmen snabel a hotmail punkt com

Vem är då denne gästbloggare?

Jag är född och uppväxt i Åmål och överlevde småstadstristessen tack vare mina intressen; musik och film. Jag sökte och kom in på filmskola där jag träffade Vladimir Oravsky som var lärare i dramaturgi. Vi blev vänner och har sedan dess samarbetat. Mer om Oravsky i kommande inlägg.

Det första vi skrev tillsammans var [k]Zlata Ibrahimovics dagbok[/k] som handlar om flyktingflickan Zlata Ibrahimovic och hennes möte med det svenska samhället. Jag minns vårt inledande samtal.

Vladimir: Nu har jag det! Det ska handla om en tjej som flytt ifrån ett krig. Hon kommer till Sverige där hon träffar en kille som sitter i rullstol. De börjar umgås. Killen har en hemlig plats, en ö, som är hjärtformad, dit han tar med sig tjejen. På slutet ska han förgripa sig på henne. Vad säger du?
Daniel: Vi kör.

Vi började skriva och efter ca tre år var vi klara. Det blev en ungdomsbok, utgiven på h:ström förlag och som idag finns på över tusen bibliotek runt om i Sverige, översatt till danska, utgiven på Daisy och snart som ljudbok.

För mer info kolla;

http://www.hstrom.nu/f/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,52/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,41/

För några veckor sedan kom uppföljaren [k]Det rena landet – En berättelse om våldtäkt[/k]. Den handlar återigen om Zlata Ibrahimovics men berättas utifrån den rullstolsburne förgriparen Göran Perssons perspektiv.

I kommande inlägg kommer jag att bjuda mer på den värld jag levt i de senaste sex åren. Du kommer att få möta Zlata och Göran, min kollega Vladimir, mina tankar kring skrivandet, motgångar, glädjeämnen och kanske ett och ett annat tips.

Trevlig läsning.

/daniel