En konstig feberåkomma ansatte mig igår; och passagen mellan bokhyllorna på min arbetsplats kändes trängre och dammigare än vanligt. Det var svårt att få någonting gjort.

Idag sitter jag hemma, sjuk, trevande och så plötsligt kommer det inget det inget vatten ur kranen. Synd, för det enda som är drickbart i mitt hushåll just nu är kranvatten. Så nu befinner jag mig febrig och dassig framför laptopen utan en droppe att fukta halsen med.

Inte orkar jag gå ut och handla.

Inspirerad av Edenborgs förlags kommande bokcirkel här på www.bokcirklar.se har jag under sjukdomstiden har jag roat mig med Gunnar Blås ”Klumpigheten och andra historier”, en mycket märklig liten novellsamling. Gunnar Blå attackerar mig med surrealism och äckel och i stort sett varje novell har något med deformerade varianter av kvinnliga kön att göra. Språket är vackert och trots att tematiken är lite enahanda gör Gunnar Blå det bästa av sina ingredienser; den klassiska blandningen av sex, död och avskräde. Jag gillar det.