En negativ sak som mässan och aktiviten i vår monter för med sig är att jag sällan har något tid eller ro att läsa skönlitteratur. Förstrött bläddrar jag i en pocketutgåva av Howard Zinns ”Det amerikanska folkets historia”, som förvisso är en välskriven och intressant historiebok, men jag längtar efter att sätta sig ner med en roman eller lyrikbok. Jag känna att skönlitteraturen förtjänar bättre än en trött Tobias ibland. Jag kan vara en riktigt slarvig läsare och totalt tappa sammanhanget när jag är stressad och inte får vila. Ett faktum som just nu får mig att längta hem lite, eller sakna långa tågfärder med något nytt och spännande verk av någon. Kanske Mara Lees roman Ladies som jag har varit sugen på att läsa ett tag.

Samtidigt är det helt underbart att vara här. Alla människor som kommer till vår monter och är trevliga och nyfikna. Våra grannar som småpratade med oss lite om sitt förlag och litteratur som politik, eller politiken i litteraturen. Minglandet och festen som jag var på igår med min kompis Clara.

Imorgon eftermiddag kommer jag vara på plats i vår monter för att diskutera bl.a Myggor och Tigrar med en läspanel. Kom förbi om ni kan!