Välkommen tillbaka!

För att logga in i det nya formatet använder du ditt vanliga användarnamn och lösenord. Om detta inte fungerar, kan det bero på att ditt användarnamn uppdaterats. Du kan då söka rätt på ditt nya inloggningsnamn här: Hitta ditt inloggningsnamn
Du kan sedan ändra ditt alias, vad du vill kallas för på sidan under inställningar.

Hur du kommer igång
Mycket är nytt i bokcirklars nya format. Mycket material följer med från det tidigare formatet. Annat har varit svårt att föra över. Somligt innehåll är överfört men inte strukturerat.  Det som inte varit möjligt att föra över finns kvar i den gamla databasen, om det är någon specifik text du vill återvinna, hör av dig. Tänk på att sidan är under uppbyggnad. Nedan får du i korthet reda på hur det fungerar. Tveka inte att ställa frågor, gör det i bokcirkeln Hjälp: frågor och svar, där får du snabbast svar.  Varmt välkommen!

Tillgängliga funktioner:
Läshörna

Du når den genom att trycka på “Min läshörna” längst upp till höger, bredvid din profilbild, på startsidan när du loggat in. Här hittar du flera av ingångarna som beskrivs nedan.

Läsdagbok
Fungerar nu som ett statusflöde där du kan skriva korta eller långa texter och lägga in bilder. Alla dina tidigare inlägg ska vara överförda. Du kan själv filtrera vilka texter du vill se i flödet. Din läsdagbok är synlig för alla.

Profil
Här kan du lägga upp en ny profilbild, ändra ditt användarnamn och lägga till en beskrivning av dig själv.

Vänner
Du kan lätt få läsvänner genom att göra vänförfrågningar. Vännerna kan du sedan bjuda in till bokcirklar.

Bokcirklar
Det här är en kombination av det som tidigare hette diskutera en bok och grupper. Du lägger upp en bokcirkel om en bok (eller ett tema) och väljer om den ska vara offentlig, privat eller gömd.

Inställningar
Här kan du byta e-postadress och lösenord. Du kan också ställa in mängden e-postnotifieringar (e-post du får om omnämningar, kommentarer etc.) Här kan du även radera ditt konto.

Kommande funktioner:
Dela poster i sociala medier
Såklart vill man kunna dela sin läsdagbok på twitter och facebook, det är på gång.

Funktion för att chattcirkla
Somliga trivs bäst i en långsam diskussionstråd, andra vill munhuggas i en chatt, snart finns båda möjligheterna.

Import av bokomslag
Visst vill man kunna koppla ett bokomslag till sina cirklar och inlägg. Det ska vi fixa. Redan nu kan du förstås lägga upp egna bilder i din läsdagbok.

Arkiv för gästbloggare
Vi har en textskatt från flera års gästbloggare. Det kommer att struktureras upp och bli lätttillgängligt.

Boklogg
Vi tittar på olika funktioner för att kunna lista böcker man läser och betygsätta. I den här första versionen av sidan har vi valt att prioritera cirklarna, men vi vet att det här är efterfrågat. Vi vet ännu inte vilken variant det kommer att bli. Om du vill få ut din gamla logg, hör av dig så fort som möjligt så kan vi hjälpa till.

Material som förts över:
Dina inlägg i läsdagboken
Gästbloggare (dock inte strukturerat än)

Material som inte varit möjligt att föra över:
Profilbild
Du lägger enkelt upp en ny bild på din sida under fliken Profil.

Diskutera en bok
Eftersom diskutera en bok ersätts av funktionen bokcirklar som fungerar på ett annat sätt har det inte gått att importera tidigare diskussioner. Vill du ha hjälp med att flytta över en aktuell diskussion, säg till så kan vi hjälpa dig att lägga upp en bokcirkel med diskussionens startinlägg.

Kommentarer i läsdagböcker
Tyvärr har det inte varit möjligt att föra över kommentarstrådarna. Det är något vi beklagar men hoppas att vi kan ta upp tråden där vi slutade.

Bokloggen
Vi har i nuläget ingen funktionalitet för boklogg/betygsättning. Vi tittar på olika lösningar. Om du vill få ut din boklogg i textformat, hör av dig så hjälper vi till.