• Från och med i dag 20 maj och fram till cirkelns slut 31 maj kommer författaren Elin Willows att ansluta till cirkeln för att svara på era frågor om Inlandet. Passa på att fråga om allt mellan himmel och jord! 😀

  • Till författaren:
   För det första. Underbar bok, jag gillade den verkligen.
   Jag undrar kanske i första hand vad du fått för olika reaktioner och kanske tolkningar av boken? 

   En sak som jag själv funderade på var om huvudpersonen flyr från något genom att bosätta sig i inlandet. Själv var det så jag tänkte till en början, men senare så kanske blev jag mera osäker.

   Eftersom jag själv skriver så är jag lite nyfiken på hur boken kom till? Som jag förstår det så är det din debutroman? Skickade du in manuset och blev antagen på en gång?

   Stort tack / Tommy

   • Hej Tommy! Tack för dina frågor, och väldigt roligt att du gillade boken, det gör mig glad!
    Jag har fått höra massor av olika tolkningar av boken, vilket är väldigt spänannde. När jag skrev den hade jag en ganska tydlig bild av temat, men redan min förläggare hittade ett anant tema. Jag tyckte det blev tydligt när boken kom ut att den är lätt att tolka på “sitt” sätt, att det avskalade och det att mycket “saknas” i boken gör att många läser in egna teman eller känslor i den. Det har varit underbart faktiskt, jag har ingen idé om att det måste vara på ett visst sätt, därför säger jag sällan vad jag själv tycker att den handlar om, läsarens tolkningar är viktigare tycker jag.

    Jag har själv inte tänkt att hon flyr från något, men det måste man själv få avgöra tycker jag. Det står väldigt lite om varifrån hon kommer, och det har jag gjort med flit, jag tänker att man kan skapa sig en egen bild av henne (hon har inte heller något namn eller utseende som beskrivs).

    Jo, boken är min debutroman och den första hela bok jag har skrivit. Den kom till under en skrivkurs på två år, men det tog ännu längre att få klart boken. Som jag svarade här nedanför var jag en gång själv i samma situation som huvudpersonen, nyinflyttad på ett litet ställe pga kärlek, men resten är väldigt annorlunda från mitt liv. Men boken kom till som så att jag började med att skriva första stycket (ganska oförändrat sen dess) och då förstod vad det handlade om, och sen lyssnade jag på karaktären och skrev resten. :)
    Efter att ha jobbat med manuset i ungefär ett och ett halvt år skickade jag in manuset till Natur och Kultur (som jag tyckte var det bästa förlaget och som jag drömde om att bli utgiven på) och väntade mig ett nej för att sedan skicka till andra förlag. Men jag fick faktiskt ett ja direkt, otroligt roligt!

    Hoppas det var svar på dina frågor! /elin

    • tack för svaret. Igen: Jag är så grymt imponerad över boken och väldigt glad att jag läste den. Det känns väldigt genomtänkt och jag har faktiskt planerat att läsa den igen under semestern eftersom jag fick snabbläsa den. Jättekul att få svar på sina frågor och lite underlag för genomläsning nummer två :)