• Måndag 6 maj och det är dags för en ny diskussionsfråga:
  Vad tycker ni om sättet boken är skriven på? Den är inte skriven i kronologisk ordning. Finns det en röd tråd ändå?

  • Jag är kanske arbetsskadad men jag har nästan lite svårt för böcker som följer samma formel, jag tycker mycket bättre om berättelser som vågar utmana mig lite. lite off topuc men jag försökte läsa sofie sarenbrands bok syndabocken. Redan titeln avslöjar att någon kommer att bli en syndabock och oskyldigt dömd. Att ta sig igenom det handligsförlopp som redan titeln skvallrar om blir för tråkigt.
   Jag är absolut för historier där man själv orienterar sig i tiden.

  • Det tog faktiskt ett tag innan jag förstod att de korta stycken som avlöser varandra i kapitlen inte är tidsmässigt kronologiska. Det borde ju förvirra, men konstigt nog gör det inte det utan jag upplever ändå att det finns en röd tråd hela tiden. Jag imponeras av författarens berättarteknik och språkkänsla, för det kan inte vara lätt att skriva en bok som egentligen bara skildrar vardagliga händelser och ändå få den att både vara läsvärd och intressant.

  • Jag lyssnade på boken och det tog lång tid för mig att fatta att det inte var i kronologisk ordning men jag störde mig inte på det en endaste gång.

   • Intressant att höra, för det kan ju vara stor skillnad på hur en bok uppfattas om man läser den eller lyssnar på den. Visst är det författaren själv som har läst in ljudboksversionen?