• Hej och välkomna till bokcirkeln där vi läser och diskuterar Inlandet av Elin Willows. Det är måndag 15 april och vi börjar med en läsvecka då vi bekantar oss med boken och läser valfritt antal sidor för att komma igång.

  Hoppas ni alla har fått tag på boken och är redo att börja läsa. Den finns att låna som vanlig bok och som både e-bok och e-ljudbok. Boken finns även att köpa förstås. Förhoppningsvis tillkommer det fler medlemmar under kommande dagar, ju fler desto roligare! Tipsa gärna vänner och bekanta om att gå med.

  Under första läsveckan kan ni fundera över följande frågor:
  Vad fick ni för första känsla/intryck av berättelsen? Fängslar boken redan från start?

  • Svara på frågorna genom att kommentera inlägget så här! :-)

  • Min första känsla är att det är hög igenkänningsfaktor. Jag är själv från inlandet och börjar direkt försöka lista ut vars Platsen och Samhället ligger.

  • Jag håller med dej Marie om att tankarna direkt går till att lista ut vilket samhälle författaren syftar på med Platsen. Det kan i och för sig vara nästan vilket mindre samhälle som helst i Norrlands inland. :-) Jag tror igenkänningen är stor för många som kommer från en liknande miljö.

   Jag upplevde att det gick snabbt att komma in i läsningen och i berättelsen. Det är så korta kapitel så det var lätt att läsa ett kapitel till, och ett till … Jag är nog också lite påverkad av att jag har träffat författaren och hört henne berätta om boken, så jag visste lite om hennes tankar kring berättelsen redan innan jag började läsa.

  • Hej bokcirklare! Det verkar inte gå att posta nya inlägg här på bokcirklar.se i dag. Kommentera går bra, därför skriver jag lite information här:
   Eftersom det är påsk och många röda, härligt lediga dagar nu så kommer det ingen ny diskussionsfråga förrän måndag den 29 april. Då har ni gott om tid på er att skaffa boken och börja läsa i vårsolen. Glad påsk!
   En rolig nyhet är att Inlandet ska bli film! Läs artikeln här:
   https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/12/romanen-inlandet-blir-film-forfattaren-elin-willows-var-forst-tveksam-men-ar-nu