• Måndag 25 februari och dags för veckans diskussionsfrågor:

  Fundera över karaktärerna i boken. Vilka är de viktigaste personerna? Hur beskrivs de? Vilken av personerna blev ni mest intresserade av?

  • Spännande och lättläst! Passar mig som är kvällstrött och nästan somnar innan jag börjar läsa.;)
   Jag har inte hunnit så långt ännu, men funderar över Mejas relation med Carl-Johan. Får en känsla av att han kanske är ”en ulv i fårakläder”…

  • Huvudpersonen Lelle grep tag i mig redan från första sidan. Det går riktigt att känna hans sorg och förtvivlan, hans trötthet, ilska och uppgivenhet när han varje natt kör mil efter mil längs Silvervägen för att leta efter sin försvunna dotter. Jag tycker att författaren beskriver så bra både vad han tänker och genom att beskriva hans utseende förstår man hur sliten han är.
   Även Meja och hennes dysfunktionella familj med mamma Silje och nye mannen Torbjörn beskrivs väldigt bra tycker jag.

   • Ja till en början så är det ju Lelle jag känner så starkt med, vilket trauma att ett barn,dessutom sitt eget försvinner så spårlöst. Man kan lätt känna in sig i beskrivningen av hans bävan mellan hopp och djupaste förtvivlan då han inte vet om dottern Lina lever eller inte.

    Meja, vilket maskrosbarn, jag känner verkligen med henne och delvis med hennes mamma som haft ett så trasigt liv. Torbjörn känns som en räddare i nöden, han lyckas ge Silje och delvis Meja en trygghet som de aldrig tidigare haft.

    Sedan familjen i Svartvik. Den ene sonen Carl-Johan ger Meja den kärlek som hon så väl behöver. Det känns dock så påtagligt att det är maken Birger som styr familjen tycker jag. Och varför är Anita, frun i huset, så undfallande?