• Då är det måndag 18 februari 2019 och dags att köra igång bokcirkeln där vi läser Silvervägen av Stina Jackson. En presentation av författaren finns i ett tidigare inlägg. Välkommen alla anmälda! Förhoppningsvis droppar fler in allteftersom. Första läsveckan är tanken att alla ska komma igång och börja läsa valfritt antal sidor av boken. Den som vill får gärna skriva några rader om sig själv under denna första vecka och fundera över följande frågor:

  Vad fick ni för första känsla/intryck av berättelsen? Fängslar boken redan från start?
  Svara på frågorna genom att kommentera inlägget.

   

  • Silvervägen börjar mycket bra. Den dyker direkt in i mig och når mina känslor. Författaren skriver exakt om det mänskliga och miljöbeskrivningarna får mig att både vara där och vilja dit.

  • Ibland tycker jag att det kan vara svårt att komma in i en ny bok, det kan ta 50 sidor eller mer att riktigt fångas av berättelsen. Detta kände jag ingenting av när jag började med Silvervägen. Tvärtom, redan efter första sidan var jag fast och ville bara läsa mer. Jag kände direkt att berättelsen utstrålar en känsla av sorgsenhet och vemod samtidigt som den är spännande.
   Jag tycker också om korta kapitel, då vill man bara läsa ett till och ett till …

   • Hej!

    Jag har nu börjat att läsa Silvervägen och känner, trots att jag inte har kommit långt, att nerven i boken fängslar.

    Det målande språket och de tydliga miljöbeskrivningarna gör att jag med lätthet dras med i historien. Huvudpersonernas öden berör och jag känner en nyfikenhet att fortsätta läsa. 11 days ago