Forumsvar skapade

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #49790
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Glöm inte bort att komma den 19 april då vi har en fysisk träff och pratar runt boken. Britt vet jag har anmält sig! Så kul! Hoppas du Ove också kan vara med? Det är kl 15.00 och kl. 18 den 19 april. Om det inte blir fullt i bägge grupper så tänker vi kolla om vi kör vid en tidpunkt men vi hoppas på många anmälda:)

   Tipsa gärna vänner och bekanta om ni tror dom också vill vara med och prata om boken!

   Hälsar Hanna

  • #49485
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej!

   Lite funderingar från cirkelledarna, kring frågorna till 15/3.

   Hanna:
   1. Att byta tidsperspektiv såsom nutid till dåtid är ju väldigt vanligt idag, framförallt i deckargenren. Ibland kan man känna att det blir lite uttjatat, samtidigt som det finns en spänningshöjare i själva greppet.

   2. Den karaktären som jag är närmast blir nog Bianca, eftersom jag oroar mycket för mina barn på olika sätt. (Jag ser dock inte dödsfällor bakom varje hörn som Bianca gör :))

   3. Angående grannar så har jag aldrig bott längre än 5 år på något enskilt ställe som vuxen. Jag har dock bott i ett liknande radhusområde i Lund som Micke och Bianca flyttar in till. Där hade vi en gårdsfest en gång om året och självklart skulle man ju gå på den. Jag fick höra att mycket skvaller om vad som hänt under åren, området byggdes upp 1984. Det var otrohetsaffärer över häckarna.

   Johanna:

   1. Jag tycker att det är ett bra sätt att skapa spänning med olika kapitel som utspelar sig olika årtal. (Eller som här “före och efter olyckan”.) Gäller att hålla ordning på tidslinjen bara. :)

   2. Jag är inte lik någon av karaktärerna, men jag kan känna igen Jacquelines oro och tankar kring sin son.

   3. Jag tycker om att ha grannar, men jag skulle inte vilja känna mig tvingad att umgås med dem. På min gata håller sig alla mest på sin kant och pratar om lite ytliga grejer på gatan. När vi flyttade in i vårt nuvarande hus bodde det en jättetrevlig familj tvärsöver. En dag kom jag dock på mamman med en annan man, det var lite pinsamt. De skilde sig och flyttade sedan.

   • Det här svaret redigerades för 6 månader, 2 veckor sedan av Skara bibliotek.
  • #49480
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej alla!

   Nu finns Hanna o Johanna här:)

  • #49795
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej!

   Ja relationen mellan Bianca och Ola var ju märklig? Det kändes ju lite som att Bianca var så osäker på Mikael så att hon använde Ola som ett “Vapen” för att göra Mikael svartsjuk! Hon berättade ju inte att dom börjat jobba ihop tex… Bianca måste ju ha varit ganska osäker på sig själv eftersom hon nästan direkt antog att Mikael skulle vara otrogen med Jacqueline?

  • #49786
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Där håller jag helt med dig Britt! Man har ju verkligen kännt för Fabian och den situationen han befinner sig i med alkoholiserad mamma och mobbningen. Och se vänds det såhär? Hm det är ju något vi kan fråga Edwarsson om när han kommer:)

  • #49782
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Britt!

   Precis det kändes som att Fabian blev väldigt beräknande på slutet…och tydligen ganska gränslös? Med tanke på att det mord på Bengt och katterna?

  • #49780
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Britt!

   Tack för dina intressanta funderingar!

   Jag gillar din reflektion över hur Gun-Britt och Åka kommer sätta klorna i nästa granne som flyttar in till gården:) Säkert blir det så!

   Jag tänker också att det känns lite otroligt att Mikael och Jacqueline skulle bli ihop efter allt som har hänt, tänk vad skulle skvallras om dom två i lilla Köping? Skulle man ha klarat av det? Ta barnen och flytta fort som tusan tänker jag jag till Mikael!

   Som jag skrev om Oves reflektioner så tyckte jag att Fabian skildras på ett så himla annorlunda sätt de sista sidorna än resten av berättelsen. Kall och beräknande, liksom bidar sin tid för hämnd….den Fabian undrar man ju om han till och med skulle överväga skada Jacqueline om det vill sig riktigt illa? Den bilden fick jag inte av Fabian tidigare i boken!

   Hälsar Hanna på biblioteket

  • #49776
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Ove!

   Tack för dina intressanta tankar kring våra frågor!

   Jag håller med om att Bianca skildras med egenskaper som känns ganska extrema, Som när barnen inte får bada på sommaren pga drunkningsrisk tex:) Det känns ju också som att hon kanske utnyttjar Ola för att göra Mikael svartsjuk eller så var hon faktiskt intresserad?

   Bokens upplösning tycker jag också var lite oväntad men definitivt osannolik. Den Fabian man möter på de sista sidorna tycker jag inte alls stämmer med den Fabian man har följt genom boken. Som att han fick en helt ny röst helt plötsligt?

   Bra också med en fråga att skicka med till Edvardsson!

   Hälsar Hanna på Skara Bibliotek

  • #49680
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Ove,

   Kul att du har hittat hit och tack för dina kloka reflektioner.
   Vi tänker också att den halvnära närheten till grannarna i ett radhus gör det hela lite mer komplicerat.
   Angående berättarsättet lyckas han ju verkligen där ja, men även vi har sett resultatet av det motsatta.
   Det ska bli intressant att se vad du tycker om Bengts karaktär när du kommer lite längre i boken.

  • #49484
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Britt!

   Du är helt rätt!!

  • #49483
   Skara bibliotek
   Deltagare

   Hej Britt!

   Vad kul att du kommentera frågorna!

   Jag håller med dig om det du skriver om tidslinjen. Det blir en spänning i berättelsen samtidigt som man får hålla lite koll så man hänger med som läsare.

   Kul att du karakteriserar dig med Gun-Britt men eftersom vi känner dig(har jobbat med Britt) så skulle jag säga att du är enormt mycket mer sympatisk och öppen i jämförelse med Gun-Britt:)

   Det där med grannar är väldigt individuellt vad man har för erfarenheter och hur man bor tänker jag. Jag tänker att i berättelsen blir ju Åke och Gun-Britt väldigt stereotypa. Jag undrar hur många liknande Åke och Gun-Britt det finns i verkligheten?

Visar 2 svarstrådar