• Nu svarar jag på sista frågan, även om det bara är du och jag som läser. :) Jag är glad att jag läst boken om Selma Lagerlöf. Har alltid tyckt om hennes böcker. Läste Nils Holgersson som barn och var helt fascinerad. Plågade alla i min omgivning med att berätta om alla äventyr. Nu har jag verkligen fått upp ögonen för hur känd och erkänd hon blev under sin levnad. Sedan måste jag tyvärr säga att Jag vill sätta världen i rörelse var ganska tråkigt skriven. Nu fick jag inte tag i själva boken utan fick läsa den på paddan. Det spelade säkert in. Men visst har Anna-Karin Palm gjort ett värdefullt litteraturhistoriskt arbete.

  • Haha, ja det är vi som varit aktiva, inte utan! ^^”

   Oh? Jag tyckte den var riktigt kul skriven – men sedan hade jag ju boken också, så lite annan upplevelse. Sedan var den ju välidgt mastig – jag brukar i regel sträckläsa böcker, men denna behövde jag ta i etapper, inte utan.

   Håller också med om att jag lärde mig otroligt mycket mer om Selma Lagerlöf! Det var först när jag började läsa som jag insåg just hur lite jag faktiskt visste om henne, både som person och som författare – en väldigt häftig och intressant människa, boktiteln var verkligen en passande beskrivning av hela henne!

   Det jag fann mest intressant med Selmas liv var just hennes kontaktnät – både mellan vänner och förälskelser, och hur hon vid flera tillfällen blev tvungen att medla för att behålla relationerna. Den mentala bilden jag hade haft av Lagerlöf innan var en en väldigt bestämd dam (vilket hon ju också var), så tanken att det var hon som i regel var den mer mjuka och diplomatiska i sina nära relationer gjorde henne mer…mänsklig? i mina ögon.