• Onlinebokcirklar för unga Biblioteken i Göteborg publicerade en uppdatering 2020-07-16 07:32

  Hej igen! 

  Diskussionerna här går lite segt. Tänker att det kan bero på en massa saker, att ni är ute i skogen utan internet, att ni inte läst boken, att ni läst boken men inte gillar den. I vilket fall som helst får ni gärna slänga in kommentarer oavsett om ni läst eller inte! Här kommer t.ex. något ni kan fundera över även ni inte läst De dödas skuggor:

  • Makepeace har ju ett antal döda själar som bor i hennes kropp, bland annat en björn och en läkare. Vid flera tillfällen kan hon dra nytta av deras egenskaper och liksom låter dom “styra” henne. Björnens nattsyn, luktsinne och styrka visar sig vara livsavgörande vid flera tillfällen. Likaså visar sig doktor Quicks medicinska kunskaper vara bra att ha vid flera tillfällen. Vilket djurs ande skulle du vilja husera i din kropp (om du var tvungen) och varför? Och likaså yrkesroll?
  • Jag har läst och läst och det är sååå himla spännande där jag är just nu i boken! Makepeace har just kommit till Whitehollow. Boken är så otroligt bra. Jag älskar den! Jag satt imorse och funderade på just detta med själarna!!!! Haha. Jag skulle också vilja ha en läkare/tandläkare i mig som jag kan rådgöra med angående Corona, min visdomstand som jag har problem med just nu. Sen vill jag ha en väldigt ödmjuk person som är bra på att hjälpa mig med kunskap om typ historia och geografi som jag inte är så bra på, så jag kan få lite mer kunskap om det i vardagliga situationer.

   Pratar just nu med min pojkväns föräldrar om detta också hahaha. De vill ha en advokat och en av deras kursledare i djur och natur. :)