• Hur går det med läsningen? Här kommer några nya frågor att fundera på:

  De dödas skuggor mixar verklig historia (1600-talets England, konflikten mellan kung Karl I och parlamentet), fiktiva platser och personer (Grizehayes och familjen Fellmotte) och övernaturliga inslag. Hur tycker ni blandningen av fakta och fiktion påverkar historien?

  Vid sidan om Makepeace, finns det någon annan karaktär som ni tycker är särskilt spännande?

  • Jag tycker att blandningen av fakta och fiktion är väldigt intressant! Än så länge så känns det som att de båda delarna går ihop med varandra väldigt bra och det känns inte konstigt på något sätt enligt mig. Jag tycker att James verkar vara en intressant karaktär och hoppas få lära mig lite mer om honom längre fram och hur hans relation till Makepeace utvecklas. Har också förhoppningar om att man kommer få lite mer information om Makepeaces pappa och vem han var för person.

  • Jag tycker att Lady April är en läskig och spännande karaktär, gillar de creepy avsnitten av boken.

   Inslagen av faktiska historiska händelser som vävs in i berättelsen känns som mer och mer självklara delar av boken ju fler kapitel jag läser. Jag var mer skeptisk till detta tidigare. Det är ju också ett ganska vanligt koncept i fantasy-genren, att blanda in verklig historia.

  • Jag gillar också blandningen fakta fiktion. Dels tycker jag det kan bli mer substans till berättelsen när en kan härleda den till faktiska historiska händelser och platser. Håller med om att Lady April är superläskig.

   Är väldigt nyfiken på björnen. Får känslan att den kommer spela en betydande, kanske avgörande, roll längre fram.