• Nu drar vi igång den här cirkeln! Delta genom att svara på frågorna, berätta om dina tankar eller ställ helt egna frågor.

  Här kommer de första diskussionsfrågorna:

  Det är mycket som händer i början av boken. Vad fastnar du särskilt för? Vad tycker du känns mest spännande? Vad ser du mest fram emot att få reda på mer om?

  Påminner huvudpersonen Makepeace om någon karaktär i en annan berättelse du läst eller i en film du sett? På vilket sätt?

  • Jag har inte hunnit läsa så långt än men än så länge tycker jag att det är spännande vad som är fantasy (på riktigt) och vad som är typ vidskeplighet. Är det mamman försöker skydda Makepeace från ett riktigt hot eller bara ängslan över spöken.

  • Fysjutton det är så mkt hemskt som händer i början. Jag fastnar särskilt för Makepeace, gillar henne direkt väldigt mkt. Jag vill inte avslöja för mkt, men första natten som Makepeace sover ensam utan sin mamma hemma hos kusinerna är såååå obehaglig och gripande.

   “De travade sig fram över hennes inte, hennes försvarsverk. De hittade sprickorna som skapats av sorg, kärlek och minnen och slet i dem med grymma, ivriga fingrar. De slet loss bitar av hennes hjärta och tankar medan det grävde sig in. Det visste vägarna förbi hennes försvar, vägen till hennes mjukaste kärna.”

  • Men jösses ja, så spännande och nervkittlande det är! Gillar också Makepeace jättemycket. Hon känns stark och cool, men inte på ett sånt där lillgammalt sätt som en del rediga unga kan beskrivas. Är så spänd på att läsa vidare.

  • Glömde nämna namnet. Älskar det, tänk så mycket det ryms i namnet Makepeace. Kanske också kan kännas som en börda?

  • Det känns som att det är rätt många trådar i berättelsen och i början tyckte jag att det var lite i vägen för historien om Makepeace.

   Jag kom att tänka på huvudpersonen Maika i fantasyserien Monstress, hon blir också likt Makepeace invaderad av en främmande kraft, ett sorts monster eller demon, som hon måste försöka kontrollera. Jag gillar verkligen samspelet mellan björnen och Makepeace. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas.

  • Jag tycker att det än så länge har varit lite svårt att hänga med i vad som händer i boken, speciellt i första början men förhoppningsvis så klarnar det upp längre fram. Annars så tycker jag att det känns spännande att få fortsätta läsa och se vad jag tycker under tiden eftersom jag väldigt sällan läser böcker som kan klassas som fantasy. Tycker om Makepeace och det känns som att hon är någon som man kan förstå och relatera till.