• Här kommer äntligen dom första diskussionsfrågorna! Hoppas alla har fått tag på boken, fysiskt eller som e-bok.
  Nu kör vi! 

  Vad har ni för förväntningar på boken?
  Och om ni har börjat läsa, vad fick ni för första känsla/intryck av berättelsen?
  Har ni läst någon bok tidigare som påminner om denna? 

  • Detta ska bli jätteroligt!

   Jag har stora förväntningar på boken, jag hoppas att den kommer ta upp rasism på ett vardagligt sätt, inte så fejkat eller tillgjort som det kan kännas i böcker ibland.

   Jag har börjat läsa och vill bara läsa vidare. Boken känns lättläst. Det känns som att det inte händer så mkt i den, allt sker i ganska lugnt tempo. Jag har lite svårt att hålla reda på vem som är vem av karaktärerna, väldigt många namn som nämns just nu.

  • Hej alla!
   Tycker också att detta ska bli roligt! Jag har börjat läsa och håller med om att språket känns lätt att hänga med i och jag gillar än så länge det lite lugna tempot och att det hittills är karaktärernas inre känsloliv som man får läsa om. Blir spännande att se vad som händer längre fram.

  • Hej hej!
   Jag har precis börjat läsa boken och tycker att den än så länge känns ganska enkel att hänga med i. Jag tycker att det känns intressant att man får följa med de olika karaktärerna i vartannat kapitel, men hoppas på att man kommer få lära känna de olika karaktärerna lite mer. Jag hoppas att också boken kommer beskriva mer om karaktärernas erfarenheter av rasism och att man får veta mer om deras bakgrunder längre fram.
   Tycker att detta ska bli väldigt kul!

  • Jag håller med om att den känns enkel att hänga med i. Jag gillar verkligen Jacquelines språk, det flyter på så bra så jag har svårt att sluta läsa. Jag har läst Brown girl dreaming och Fjädrar sedan innan och har väääääldigt höga förhoppningar! Någon annan som läst något av henne innan?

  • Hej! Jag tycker om hur författaren beskriver huvudpersonerna Ellie och Jeremiah och deras liv. Det känns som att man får en klar och bra bild av vilka de är och vad dom går omkring och funderar på.

   • Jag har precis som Irja läst en del av Woodson innan och gillar verkligen hennes språk och hennes karaktärer! Särskilt gillar jag den som heter “Another Brooklyn” på engelska (tror inte den finns översatt). Väldigt pepp på denna!