• Martina gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för English Books!English Books! 2013-02-01 13:18

  Hej Catalpa och Josefine! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min frånvaro. Så nonchalant av mig! Startade denna cirkel av ren nyfikenhet för att se hur det funkade och hade inte förväntat mig att nån faktiskt skulle gå med! Silly me! Trevlig trevligt att ni är intresserade!
  Catalpa, jag tyckte mycket om din berättelse om boken du fann om Bosnien. Sånt är så kul när det händer. Något man har inga förhoppningar av sen visar sig vara helt otroligt! Eating Animals av Jonathan Safran Foer har jag inte läst, men skulle vilja. Hur är den? Han har ju också skrivit Extremely Loud and Incredibly Close some också kom ut på bio förra året och som jag vill läsa ännu mera. Lite känslosam kanske däremot. Han har rätt så nyligen kommit med en ny bok som han har edited. En ny version av en judisk bok ‘Haggadah’ heter den. man kan läsa om den här: http://www.nytimes.com/2012/04/01/opinion/sunday/why-a-haggadah.html?pagewanted=all&_r=0
  Låter intressant.
  Josefine dina böcker har jag inte hört talas om. Är det amerikanska författare?
  Jag läser just nu Teju Coles bok ‘Open City’. Trodde att den skulle vara mer som en berättelse än vad den är. Men ändå otroligt intressant och mycket man kan diskutera kring den. Lite av en meningen med livet bok. Varför vi är här och hur andra lever sina liv. Huvudpersonen Julian, en halv tysk, halv nigerian amerikan promenerar runt New York och Bryssel och träffar folk. Korta men intensiva möten. Vissa mer detaljerade än andra. Man lär känna huvudpersonen genom de andra karaktärerna i boken.
  Kom gärna med fler förslag på böcker som ni läser! Så ska jag försöka uppdatera mig själv också då och då!