• MariaW gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Springa med åror / 62 dagar – Cirkel och författarfrukostSpringa med åror / 62 dagar – Cirkel och författarfrukost 2015-08-20 11:31

  Hej!

  Tillvaron är hektisk ibland. Tyvärr har det kört ihop sig, vilket innebär att jag tyvärr inte kan delta i frukosten med Cilla Nauman. Har dåligt samvete för att ha varit passiv deltagare här i cirkeln. Läst har jag förstås, boken/böckerna och inläggen här pluss Cillas blogg. Jag tyckte mycket om boken, en finstämd skildring av uppväxt speglad genom landsbygd, klasskillnader, ensamhet och vänskap, även utanförskap. Fin miljöskildring av det halländska kustnära landet som förändras över tiden. Känner igen mig, det där sommarskimret och havet!

  Framför allt är ju Springa utan åror Monikas bok. Liksom flera av er undrar jag över henne i fler aspekter än de delar av hennes liv som finns med. Men samtidigt är det ju utlämnandena som gör henne extra intressant. Skulle velat att Johanna framträdde lite tydligare. Läsningen blev extra förhöjd genom fortsättningen 62 dagar. Bra med båda böckerna i en utgåva!

  Det enda jag inte riktigt gillade var första kapitlet, detta att genast förstå att  Lasse ska försvinna, nog dö. I min fantasi såg jag det som att han hade tagit livet av sig. Tyngden i första kapitlet hejdade min läsning ett tag.

  Intressant  att läsa Cillas blogg parallellt. Ska nu skaffa hennes nya bok. Hoppas ni får en fin frukost på söndag! Det skulle vara roligt om någon skriver ett kort referat här.

  • Hej @mariaw, tack förditt besked, trist men ibland kan man inte göra allt. Vi andra får lyssna på Cilla och kanske även få svar på några av dina intressanta frågor. Roligt att få läsa dina kommentarer och funderingar kring boken.
   Ja vi försöker rapportera lite från författarfrukosten här i efterhand :-)