• MalinW Nye gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Cirkeln NYECirkeln NYE 2013-03-25 17:09

  Jag tänkte lite på det här med vem de kan lita på. Jag tror att de kan lita på Nicolaus, vlket de också gör. Det han säger om att han är deras vägvisare tror jag är sant. Däremot vet jag inte riktigt vad man ska tro om Adriana. De har ju blivit tillsagda att inte lita på någon från rådet, men hon hjälper ju dem med magilektioner. De skulle ju aldrig ha vetat något om mönstrens bok om det vore för henne. Vad tror ni?

  • Jag vet inte, för ibland, som när Adriana hjälper de med sina krafter och med mönsterboken, känns det som att hon hjälper bara för deras bästa men på sida 226 så verkligen tvingar hon Nicolaus att ge över ledarrollen till henne så det kanske är något skumt mellan henne och rådet ändå. Hon kanske använder de för att komma åt eller strida mot rådet. Med Nicolaus vet jag inte, han verkar mest förvirrad.

  • Ja, Nicolaus verkar verkigen förvirradd men det kan man ju förstå efetrsom han har förlorat hela sitt minne.
   Om Adriana verkligen bara ville att de utvalda skulle lyckas borde hon ju bli glad för all sorts hjälp, fast å andra sidan kanske hon tänker att man inte kan lita på någon. Det kanske är så att rådet egentligen sammarbetar med “the dark side” och egentligen bara ska lura dem. Det kanske inte finns några lagar. Varför skulle rådet vilja göra något mot Anna-Karin när deras liv hänger dels på henne? Allting borde ju kretsa omkring De utvalda men det gör det ju inte eftersom Rådet börjar snacka om massa lagar som bara stör i deras arbete med att rädda världen. Nicolaus säger ju trots allt att man inte ska lita på någon utav rådsmedlemmarna.
   Fast om man ska se från det perspektivet att alla är skyldiga tills motsatsen bevisats kan det ju lika gärna vara Nicolaus som försöker förstöra. Han kanske säger att han inte kommer ihåg någonting för att han vill verka sårbar medan det i själva verket har varit hans plan ända från början att få tjejerna över till hans sida så han tillslut kan förgöra världen.
   Daa, det här är så komplicerat att jag inte vet vad jag snackar om längre. Lite hjälp?

  • Ja, jag kan också hålla med om att Nicolaus verkar väldigt förvirrad och inte riktigt veta vad han gör. Men jag tycker ändå, som du sa Malin, att det känns som att man kan lita på honom. Jag har inte riktigt kommit på varför jag tycker det än men det känns verkligen inte som att han tillhör “the dark side”.
   Jag har också funderat över katten för att eftersom att den följer Nicolaus som en skugga för varje steg han tar och hittills har den ju bara fört med sig bra saker till De Utvalda. Jag menar alltså att eftersom att katten verkar vara på deras sida borde ju Nicolaus också vara det med tänkte på att den gillar honom extremt mycket, eller vad säger ni?

  • Fast det kan ju vara att katten är mycket smartare än en vanlig katt så då kan den fatta vem den är bunden till alltså Nicolaus och då följa hans minsta vink.