• Lena gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Kungsbacka läser Spådomen och Doften av en man av Agneta PleijelKungsbacka läser Spådomen och Doften av en man av Agneta Pleijel 2019-03-28 14:32

    Nu har det gått någon vecka sedan jag läste ut den andra delen i den i alla fall från början tänkta trilogin av Agneta Pleijel. Hennes självbiografiska romansvit. Jag har personligen haft stor behållning av min läsupplevelse. Den har stannat i mina tankar och gett lite återkommande funderingar. Framförallt när det gäller familjerelationer, vilka roller vi tar på oss, hur svåra de verkar vara att bryta. Som om man måste bära med sig samma roll i ett helt liv, och ja, så kan det ju faktiskt kännas ibland. Det har väl vi alla kanske upplevt i förhållande till den egna familjen. Eller? Vad tycker ni andra? Nu ser i alla fall jag väldigt mycket fram emot Agneta Pleijels besök på Fyrens bibliotek onsdagen 10/4 kl. 18.30. Hoppas många har möjlighet att komma då.

    • Jag håller helt med. Det är svårt att bryta mönster och roller som man tilldelas eller omedvetet tar på sig i en familj. Särskilt om man som Agneta tvingas in i dem i en sådan ung ålder. Jag hoppas verkligen att det kommer en tredje del. Det skulle vara spännande att läsa om Agnetas eget mödraskap och om hennes relation till den egna mamman förändras efter att hon själv fått barn. Jag ser mycket framemot hennes besök på Fyren. Ibland kan ju den egna läsupplevelsen förstärkas när man hör författaren berätta om sina tankar om boken.