• Läs med Kramfors bibliotek gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Swede HollowSwede Hollow 2018-04-16 09:32

  När det kommer till karaktärerna tycker jag att de gav ett levande intryck och jag fastnade mest för Ellen och de styckena i boken där man fick hennes perceptionsvinkel, där hon var bokens berättarröst. Att hon tog val för val som ledde till att hon skapade den slags liv som just hon ville åt, det tycker jag var beundransvärt och att hon inte lät sig definieras av sin omgivning utan att hon kämpade för att kunna välja väg själv i livet.

  Och så lämnade David Lindgren ett starkt intryck. Han blir berättelsens självuppoffrande karaktär för mig som hamnade i fängelse med största sannolikhet oskyldigt men att han behöll sitt lugn och kände att han uträttat något för honom gott här i livet…

   

  • Ja, vilken historia om David Lundgren! Väldigt tragisk. Och Agnes Karin som bara överger honom och aldrig hälsar på i fängelset. Gissar att det är en sann historia baserad på rättegångsprotokoll, men undrar om det i så fall framgick på något sätt att David Lundgren inte hade mördat Hemske-Hans? Jag har i och för sig inte läst ut boken än.

   Min favoritkaraktär är Inga, synd att hon aldrig får vara berättarröst (så långt jag läst). Tycker dock att det är svårt att känna att jag lär känna någon av karaktärerna riktigt, det är så många röster som hörs och olika berättelser. Jag gillar Inga för att hon är en stark kvinnlig karaktär som tar för sig och tar kommando och är ett så bra stöd för Anna i olika situationer.