• kerstintode gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Allan BennettAllan Bennett 2013-05-04 10:33

  Drottningen vänder blad” av Allan Bennett
  Goda vänner är så förtjusta i AB och nu har jag äntligen börjat en bok av honom. Den är lite engelskt småtrevlig med en familjär men respektfull beskrivning av drottningen och prinsgemålen. Drottningen har aldrig läst annat än det hon måste. Hon får inte gärna visa preferenser för något, men nu faller det sej så att hon hamnar i bokbussen och lånar en bok av artighet.
  Hon hittar en bok av Nancy Mitford ” Förföljd av kärlek”. Om nån har läst ”De formidabla systrarna Mitford” av Cecilia Hagen, så vet ni vem NM är. Så här skrev jag om systrarna Mitford när jag läst Hagens bok: ” Ja, vad kan inte sysslolöshet leda till, när den drabbar de rika och begåvade. Hela det engelska överklassyndromet är ju helt formidabelt charmigt och frånstötande. Det är minsann inte bara den mobbade prinsen av Wales, Charles som får tandkrämen serverad på borsten varje kväll.”
  Så nu ska jag roa mej med drottningens läsäventyr innan jag somnar.

  • Jag läste Drottningen vänder blad för ett bra tag sen, men minns att den var precis sådär engelskt småtrevlig som du beskriver den. Dessutom vill jag minnas att jag tyckte mycket om att boken var full av reflektioner kring läsning och läsare. En sådan där bok där jag ville stryka under formuleringar och funderingar. Tur att du påminde mig om den!

  • Det är en verkligt inspirerande bok för vidare läsning. Tror jag ska köpa ett ex för att få tips, när jag har lästorka. För drottningens del har det varit beroendeframkallande så hon försummar sina plikter. Allan Bennett verkar väldigt sympatisk.

  • Hej,har också läst Drottningen…. en rar liten mysig bok och rolig. Jag vill dock påpeka att författaren heter Alan (med ett l ) Bennett. mvh Fido

   a