• kerstintode publicerade en uppdatering 2013-03-18 12:21

  Uppdrag Sweet Tooths av Ian McEwan
  efter tips av Husse.
  Ännu en bok med kvinnligt berättarjag och manlig författare. Bättre personskildring tycker jag och känner igen mej mer i dessa skildringar. Väldigt spännande hur det ska utvecklas. Som tur är så lever hon eftersom hon kan berätta. Men var finns hon? I ett fängelse, på ett sjukhus eller hemma i barndomshemmets biskopsgård. Det sista är det minst troliga.

  Det känns fantastiskt att försöka förstå hur dessa konspiratoriska miljöer kan uppstå, när man själv lever i lugn och ro. Nu som pensionär, men tidigare som vanlig knegare med 8-5-jobb.

  Samtidigt så har jag själv, om än på avstånd och bara genom tidningarna, levt i den värld då IRA, ETA, Svarta Pantrarna Bader-Meinhof-ligan och allt vad de hette var i full aktion. Nu är det andra rörelser som utgör hoten.

  Självklart måste det finnas motkrafter till dessa och den här boken handlar om hur man rekryteras och de obehagliga hierarkier de bygger på. Ingen miljö med glamour eller läckra möten med intressanta personer. Men jag har bara kommit en bit ännu, så det återstår att se hur det går för Serena Frome och vilket märkligt namn sen! Måste ha en speciell innebörd med en hjältinna med ett sånt namn.