• kerstintode gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Vad betyder bokcirklar och social läsning för dig?Vad betyder bokcirklar och social läsning för dig? 2013-02-10 15:05

  Är inte säker på att jag hittar här på bokcirkeln. Det kommer många inlägg om att man börjat läsa en bok och sen ser jag inte mer. Eller hittar jag bara inte dit? Det säjer inte så mycket att man börjat läsa, om det inte kommer uppföljning eller kommentarer. Ibland har jag kommenterat eller tackat för tips, men sen har det dött ut.
  Nu har jag inte skrivit på ett tag av den anledningen,men ska skriva igen eftersom jag läst flera intressanta böcker den sista tiden.

  • Hej, min vän!
   Hör du…
   Du har ju själv börjat läsa ibland…och sedan dröjer det innan fortsättning följer…? Så var det väl med Bel Ami? Och du gillade inte att “folk” väntar på dig…så? :-)
   Därför måtte väl även vi andra få ha litet “space” runt oss och inga som står med “tidmätaren” i högsta hugg…?
   Ibland…och nu talar jag för mig själv, men ändå… så har man helt enkelt mkt på gång… Man diskuterar kanske en bok på ngt annat forum… Man börjar med diverse böcker…

   Så är det, bästa Kerstin. Vi är bara människor…och vi har våra brister…”Åck åck åck”…
   Får se om jag kan “klämma fram” ngt snart… hehe…Förresten: skönt att se dig här igen! Ett uppehåll…? Allt väl! M v h Mohikanen.

   • Jag håller med Kerstin. Det är väl bra, om man skriver något mera än bara att man har börjat läsa den och den boken. Har man precis börjat kan man inte ge något omdöme, men man kan ju skriva några ord om vad det är för typ av bok. Sedan kan man ju återkomma, när man har läst litet mera för att sedan ge ett slutomdöme, när man har läst boken.

   • Jag skrev om Bel-Ami för cirka 4 månader sedan (Varför står det inte datum utan bara angivelse i månader och veckor?) Så nu vet jag inte om det var detta Mohikanen frågade efter och inte hittat.
    Nu skriver jag i alla fall för att se var detta hamnar och det vore roligt om du Mohikanenkan svara på om detta syns hos dej.

    • Jag gjorde samma kommentar som ovan på mitt inlägg (läsdagbok) om Bel-Ami, men den kommer inte upp vad jag kan se. Innebär det att kommentarer på gamla inlägg inte syns om man inte aktivt letar efter ett t ex 4 månader gammalt inlägg?

     • Roligt att ni alla gått med i denna cirkel! Skulle betyda enormt mycket om just ni ville bidra med lite tankar kring ämnet: “Vad betyder bokcirklar för dig? Vad det är vi får ut av att prata om vår läsning tillsammans med andra? Och varför bokcirklar vi gärna på internet idag? Är det stor skillnad på att samtala om böcker på internet och genom ”verkliga möten”?”

      • Jag har bokcirklat live på webben genom Adobe Connect Pro som funkar ungefär som Skype. Det som slog mig var vad oerhört fokuserat boksamtalet blir. Man pratar nästan bara om boken och läsningen. Live blir det mycket mer runtikringprat.