• Jura78 gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Läs med Sundsvalls stadsbibliotek: Babettes gästabud av Karen BlixenLäs med Sundsvalls stadsbibliotek: Babettes gästabud av Karen Blixen 2018-09-14 12:37

    Tack för förklaringen. Jag har tyvärr inte kunnat börja läsa Blå än, men hoppas att göra det snart. Vi får ser om boken är tänkvärd … hoppas det. Har någon börjat läsa? Vad tycker ni?

    Angående Binas Historia så tyckte jag också att huvudpersonen från 1800-talet inte var särskilt “lovable”, däremot så tyckte jag att mannen från nutiden (var det George) var mycket mer sympatiskt när man visste hur han tänkte jämförd med om man hade träffat honom utan att veta hans tankar. Han ville ju så gärna, men var typ bunden av någon slags manlighet som han var tvungen att visa upp.

    • Ja, när du lägger fram det på det viset så kan jag hålla med dig. Att George var lite lättare ändå att förstå än personen från 1800-talet. Fast båda var ju fångna i någon sorts tidens anda. Fast den historiska personen var mer deprimerad och fast i statustänkande, och skadad på något vis då han hela tiden sökte bekräftelse från auktoriteter i hans närhet. Fick han inte det så föll han ju ihop. och så hans oförmåga att se till dottern som ju var den som ville mest. Dottern var ju den person som verkligen var en huvudperson/hjälte – fast hon fick inte en egen plats i historien. Agerade mer i bakgrunden. Det tyckte jag var ganska lysande beskrivet av den tidens kvinnosyn förresten.