Forumsvar skapade

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #52638
   Jenny P Westin
   Deltagare

   När hon träffar Viola och i henne får en vän som uppmuntrar henne, växer hennes självförtroende. Betty växer ytterligare med hennes förhållande till Martin och upptäckten av graviditeten.

   Jag förstår att hon inte kan släppa tankarna på Martin. Hon är förälskad och han är också pappa till hennes barn. Jag förstår också att hon gick med på det annorlunda äktenskapet med Karl-Axel; det var nog inte lätt att vara ogift mor på den tiden…

   Hushållningen, maten och måltiderna är bra skildrade. Även stadsmiljöerna och bostäderna ger en verklighetstrogen bild av livet i Stockholm före kriget.
   Jag tycker om språket i boken och även språkbruket mellan personerna i boken, fa kan jag nästan höra springpojkarnas dialekt.

  • #52491
   Jenny P Westin
   Deltagare

   Hon räknar hjärtslagen för att veta hur länge äggen kokat.

   Jag tror Betty var både orolig och rädd men också glad och upprymd över att få åka till huvudstaden och uppleva något nytt.
   I slutet av 70-talet flyttade jag till en annan ort för att studera. Jag minns att det kändes spännande men också oroligt bl a inför boendet på den nya orten.

   Min son flyttade till Kalifornien när han var 24 år. Inte för att jobba som hembiträde utan för att studera och arbeta! men jag tror att jag kände samma oro och sorg som Bettys mamma

Visar 1 svarstråd