Forumsvar skapade

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #38440
   Järna bibliotek
   Deltagare

   Visst är boken spännande, och tänkvärd och väl värd att läsas!
   Jag tycker att polisen, när väl Leni till slut kan återvända till sitt älskade Alaska, verkligen gör gör sitt bästa för att sätta dit henne, trots att han vet hur situationen såg ut. Det är tur at Leni fortfarande hade vänner där som kunde hjälpa till.
   Och att hon dessutom fick återse Matthew, som hon trodde var död. Att han fick träffa sin son, och att sonen fick sin pappa till slut. Helt underbart.
   Ja, det är verkligen en bok värd att läsa, som väcker många känslor, tankar och funderingar…

  • #38327
   Järna bibliotek
   Deltagare

   Nej, vare sig ordentliga förberedelser eller ens en diskussion över flytten är någonting som sker inom familjen. Pappan säger att de ska flytta till Alaska – då flyttar de till Alaska. Leni får ju inte ens gå klart den korta tid som är kvar i skolan innan de flyttar. Helt klart är det pappan som bestämmer. De andra lever på hoppet om att allt ska bli bättre snart…

  • #38145
   Järna bibliotek
   Deltagare

   Ja, Kristin är verkligen skicklig och får mig som läsare att helt försvinna in i handlingen och i relationerna i boken… Som barn är man ju alltid utlämnad åt sina föräldrar – för skydd och omsorg. Att då sedan upptäcka att mamman blir misshandlad av pappa är inte en lätt situation att finna sig i. Att man då dessutom befinner sig ute i Alaskas vildmark där man är ännu mer utlämnar gör saken ännu värre. Man märker tydligt att Lenis starka band till mamman.
   Det är tur att de hade grannen, Large Marge som kunde hjälpa dem…

  • #37825
   Järna bibliotek
   Deltagare

   Ja, utan grannarna där uppe så skulle de inte ha klarat sig särskilt länge tror jag…

  • #37735
   Järna bibliotek
   Deltagare

   Ja, jag känner precis som du Karin! Familjen är inte alls förberedd för flytten, och både mamman och pappan verkar heller inte förstå hur livet till vardags verkligen ser ut i Alaskas vildmark. Inte ens när grannarna där upp frågar om de är förberedd. Pappan framförallt, och han är också väldigt motvillig till att ta emot hjälp, även om mamman och Leni snabbt verkar förstå att de behöver hjälp…
   Det ör också tydligt så här tidigt i boken att mamman följer pappan, oavsett vart det leder…

Visar 1 svarstråd