• Ida Norberg gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Lä(n)sCirkelnLä(n)sCirkeln 2019-05-22 13:34

  Hej,
  under sommaren tar denna bokcirkel ett välförtjänt sommarlov. Har ni fler förslag på bra böcker att läsa så kan ni gärna dela med er. Det går också utmärkt att föra diskussioner om böcker eller bokcirklar i allmänhet – dela med sig av ens erfarenheter :)

  Cirkeln är offentlig så den är öppen för alla som vill delta, även om vi främst vänder oss till bibliotekspersonal.

  Glad Sommar!! :)

  • Förslag: Calypso av David Sedaris ligger på min läslista. Verkar ju intressant: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/RR5pLx/det-finns-inget-bra-med-att-bli-aldre Omdöme från BTJ: “David Sedaris är något av ett fenomen i USA, men inte särskilt känd i Sverige. Hans tredje bok, från 1997, kom ut på svenska tio år senare under titeln Naken. Nu kommer även Calypso från 2018 i mycket kompetent översättning av Erik MacQueen. Sedaris beskrivs oftast som humorist och fick sitt genombrott på radio med personliga betraktelser över tillvaron som homosexuellt mellanbarn i en stor grekisk-amerikansk familj. Den beskrivningen gäller också Calypso, och även om den kallats Sedaris mörkaste samling hittills är den underhållande, filosofisk och ibland mycket rolig. Det är en slags postmoderna kåserier, där ekon från ett tryggare Amerika blandas med ämnen som yngsta systerns självmord, moderns alkoholism, medelålderskriser, hemlöshet och att bajsa på sig på flygplan. Till skillnad från många råare humorister beskriver Sedaris andras och egna tillkortakommanden med förlåtande blick. Men skärpan finns där i ämnesvalet, i de lakoniskt dräpande kommentarerna och klarsyntheten inför livets skönhet och skörhet. Helhetsbetyg: 4.”

   • Men oj! Tog plats efter Philip Roth!! Jag har aldrig hört talas om den här författaren förut. Det borde en ju ha gjort tänker jag, om han finns i sådanan preminenta sammanhang. Låter verkligen intressant. Ett manligt perspektiv på att åldras. Visst finns det en “genre” man kallar typ klimakterie-böcker eller nåt sånt nu? Tänker att detta låter som den manliga varianten av det :)

    • Sedaris provar jag gärna igen. Jag försökte läsa “when you are engulfed in flames”, men jag kom inte så långt. Jag var inte så imponerad. Och när en vän rekommenderade “holiday on ice” läste jag inte den, men jag tror att jag vill ge författaren en till chans. :)