• Helena Nye gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Cirkeln NYECirkeln NYE 2013-03-31 14:01

  Så Max var mördaren men Minoo dog inte för att hon påminde honom om Alice som han älskade? Men varför dog inte Anna-Karin? Var det för att hon var för stark för att han skulle kunna, med tankekraft, få henne att ta livet av sig? Eller var det att han inte kunde döda henne med elden i ladan?

  • De hade ju tränat på att stå emot Vanessa hemma hos Nicolaus så hon visste hur hon skulle göra.
   När Anna-Karin först hör rösten (s.374) gör hon inget motstånd. Men sen när hon inser att hon inte vill dö gör hon motstånd och lyckas då bli av med rösten och kraften som vill döda henne.
   I ladan fösökte han ju döda henne genom att låsa in henne när det brann men då kom ju Anna-Karins morfar.
   Alltså misslyckades han nog bara

  • Ja men det är lite konstigt att han misslyckades, man tycker ju att han borde tänka på allt. Men morfarn är iochförsig lite konstig han själv, tex. att han kunde se den blodröda månen kvällen då de samlades och att han listade ut att hon hade krafter, eller var han speciell på något sett? Tex. att han också var någon sorts “häxa”?

  • Ja, jag tänkte också på det, att Max borde ju ändå inte ha misslyckats eftersom att han hade så stora och mäktiga krafter. Men det var väl antagligen för att Anna-Karins hus kanske inte var en ondskans plats? Skolan var ju det och det var därför han hade så mycket kraft där och ingen av de utvalda, förutom Minoo då, kunde stå emot honom.
   Jag tror också att morfarn kan ha några slags krafter eller är en häxa. Nästan allting säger ju att han är det, som de exemplen du tog up om den blodröda månen och krafterna, Helena. Sen säger han ju också det där om krig som Hanna skrev lite högre upp, att han visste att det var något på gång och att det snart skulle hända något stort. Men han kanske inte är en häxa, han kanske är något annat?

  • Ja just det, de säger ju det i boken, att mördaren inte har alls lika mycket kraft utanför skolan. Han kanske inte är en häxa utan har studerat det, alltså kollat upp det och luskat fram från andra, så han vet vad det finns för övernaturliga krafter i världen. Men också att han kanske känner rektorn på något sätt.