• Hanna-S gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Cirkeln NYECirkeln NYE 2013-04-02 20:56

  På sida 416 står det om Anna-karin när hon för första gången besöker morfar på sjukhuset efter “olyckan”. Morfar börjar prata om att kriget kommer och att alla måste byta sida. Anna-Karin tror att han bara “virrar runt” eftersom han tar så mycket mediciner. Att han blivit knäpp. Menar han kriget som dom utvalda ska utkämpa eller pratar han om ett helt annat krig?
  På sida 467 nämns kriget igen av Morfar. “Det har blivit dags nu, eller hur? Kriget har kommit?” säger han till Anna-Karin. På sida 500 säger morfar: Du försökte bara få tillbaka nåt av det som de andra tagit ifrån dig under hela ditt liv. Du gick för långt, men det var mitt fel också. Jag borde ha talat talspråk med dig. Berättat att du måste använda din gåva, inte missbruka den.

  Morfar har alltså vetat om Anna-Karins krafter hela tiden, eller? Kanske märkte han det på mamman som helt plöstligt började leva livet. Dessutom såg han den röda månen precis som de andra utvalda. Vad har han egentligen för mening i den här boken? Är han också en utvald? Hur kan han veta så mycket?

  • Jag vet inte för första gången han sa det, på sjukhuset, då kändes det mest som en förvirring och att hans hjärna var lite skadad men andra gången han säger det är det lite konstigt för då har han ändå piggnat på sig lite och också på sättet han frågar, som att han verkligen frågar henne.
   Men ja, som jag sa i någon kommenterar, så tror jag att han har något med det att göra och eftersom han är ganska gammal, som hon Mona som också är häxa, så kan han kanske vara lite som Mona, inte just en häxa men något liknande.

  • Ja, det låter ganska troligt. Men är Mona och morfar lika gamla? Eller spelar det någon roll alls? Har dom vart utvalda eller är dom bara “random” häxor?

  • Jag tror Mona är mycket äldre än morfarn, säkert flera hundra år, men innan Anna-Karin var född och till och med innan hennes mamma var född så kanske han hade något med det att göra.