• Hej! Vad tycker ni om boken som helhet? Ris eller ros eller både och? Beskriv vad ni fastnar för, både positivt och negativt.

  • Hej! Ger boken Ros. Sen kan jag hålla med om att något utförligare miljöbeskrivningar hade lyft boken. Trots allt så är mitt helhetsintryck positivt. Har inte tidigare läst något av Hermansson, men kommer definitivt att läsa de jag missat plus nya när de kommer.

   • Jag är kluven till boken. Kan hålla med Bokgalen om hens kritik. Samtidigt så roas jag av kapitlen om Otto. Har läst alla Hermanssons tidigare böcker och tycker mycket om dem. Boken är kanske lite ojämn. Det som jag kan sakna här är det där svårfångade som finns i Värddjuret och Mannen under trappan. Där finns en sorts folkhemsprosa med poetiska inslag som jag gillar. Skulle jag ge tumme upp eller ner så blir det en vinkelrät hållen tumme.

    • Jag ger också boken ros. Gillar den del när Einstein är i Köpenhamn. Där ges en fin miljö-och historieskildring.

  • Jag ger ros. Varför? Därför att jag är förtjust i Hermansons böcker, så enkelt är det. Det finns en sorts enkel-magisk-realism-spänning liknande smak (kryddblandning-bildligt talat) som jag gillar. Och tidstypiska scener. Ja, skulle önskat mer miljöskildring i Den stora utställningen, visst…som Göteborgare som vill läsa mer om Gtb just i denna bok :-). Men jag är medveten också om att man måste bygga upp och balansera ett verk. Och denna bok är rätt balanserad som den är. Kommer fortsättningsvis läsa Hermanson med glädje och behållning! Och rekommendera till andra.

   • Jag instämmer i mycket det ovanstående cirklare Bokgalen skriver. Ger också ros med viss reservation kring person- och miljöskildring. Ger ändå boken ros för ämne och underhållningsvärdet (positivt).