• Feelgoodbibliotekarien gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Sommarbokcirkel – Stål av Silvia AvalloneSommarbokcirkel – Stål av Silvia Avallone 2013-06-14 22:34

  Det är fritt fram att föreslå samtalsämnen. Jag tänkte starta med att höra om era första intryck av boken. Själv är jag lite förvånad över att den är så lättillgänglig. Det känns som att den går lätt att läsa, man kommer in i den snabbt och redan efter ca 50 sidor tycker jag att jag känner flera av karaktärerna ganska bra. Vad tycker du?

  • Jeg er enig i det du skriver. Synes karakterene bærer preg av å være stereotypiske, men ikke nok til at de er dårlige av den grunn. Må innrømme at språket plager meg litt. Mulig den norske oversettelsen ikke er så god?

  • Språket är lite korthugget tycker jag, men på något konstig vis flyter det på så bra ändå. Lite poesi nästan. Inga onödiga ord precis. Sånt gillar jag. Man får läsa en aning mellan raderna.
   Någon som har en annan åsikt om språket?

  • Jag var också förvånad över att den var så lättläst- trodde innan att det skulle vara mer ångest. Känner mig lite kluven när det gäller språket, håller med om att det ibland är nästan poetiskt. Samtidigt kan jag få lite “ungdomsbok-känsla”. Känns som en bok som man både kan rekommendera till vuxna och äldre tonåringar (säger bibliotekarien… :)

  • Det har du rätt i…att den kanske passar yngre läsare. Jag tänker att det är det ungdomliga i själva berättelsen och inte språket som skulle passa yngre människor.