• Emmmma gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för NÄR TEXTRADEN TÄNDSNÄR TEXTRADEN TÄNDS 2020-05-20 10:03

  Vad tycker ni om de nya låtarna? Och just om den här “Bit dig i läppen”?

  Jag får inte riktigt samma Håkan feeling som jag brukar få. Trots att han kör med sina välkända begrepp.

  Han återkommer ofta till naturen, även i denna låten. Så som “Höga berg och djupa dalar”.  Vad tycker ni andra?

   

  • Jag får samma Håkan-feeling vad det gäller texten men inte musiken…men det är ju en annan diskussion :)

   Tycker att det är samma fina gräns mellan hoppfullt och hopplöst (höga berg och djupa dalar), det liksom ligger i mottagarens egna sinnesstämning, kanske?

   Tänker att temat i låten också känns igen sedan tidigare, att bli hög på musik och att känna sig odödlig, lycklig och fri.

   Men vad menas med bit dig i läppen? Får inte till det riktigt…när biter jag mig själv i läppen, vad har jag för känsla då??

  • Jag tycker att Håkan har lyckats knyta ihop säcken från första början när känn ingen sorg kom. Det ungdomliga i låten Alla drömmar uppfyllda och sen det fina gitarrspelet i ”studentfylleflaken” påminner om ”ett kolikbarns bekännelser” samt ”luften bor i mina steg” . ”Två steg från paradiset påminner om bit dig i läppen. Han visar återigen att han kan musik och texter.
   Finaste raderna i låten alla drömmar uppfyllda är väl ” Nu går jag här varje dag
   Ser spöken under varje gatlykta
   Och en liten krabat
   Ser upp på mig och gör precis som jag
   Va försiktig, min lilla
   Om du också ska försöka
   Få dina drömmar uppfyllda”

   Att bita sig i läppen är det inte lite som att nypa dig i armen?! Är jag verkligen med om det här eller drömmer jag?!

   • Intressant observation om att gitarrspelet i “Studentfylleflaken” påminner om “Ett kolikbarns bekännelser”. Inget jag tänkt på men ska lyssna en gång till!
    Det är kul med olika tolkningar av texter och när man kan diskutera tolkningarna så kan man se på en text med nya ögon. Jag personligen tolkade inte alls uttrycket bit dig i läppen som nåt liknande med att nypa sig i armen, men efter att ha läst din tolkning så fick hela texten en annan innebörd.
    Min tolkning av just uttrycket bit dig i läppen var mer att det var ett sätt att ta mod till sig, att peppa sig själv, kom igen nu liksom!
    Hur tolkar ni andra uttrycket? @andersbrandin @hannas @tova @ann @evan68 @jesgot @fridalarsson

    • Uttrycket “bit dig i läppen” är för mig starkt associerat med att hålla tyst, inte våga stå för vad man tycker riktigt. Att vara på väg att säga något men i sista stund ångra sig.

     När jag läser texten till “bit dig i läppen” så får jag nästan en känsla av hopplöshet, flyktbenägenhet och (förlåt) användning av droger.

     “bit dig i läppen och ta trippen” – det kan vara tufft att berätta hur man egentligen känner och mår, men det är lättare att fly ifrån känslorna med diverse substanser.
     Eller med musik, som förklaras i introt.

     Men väldigt mycket flykt läser jag in.

     • Användning av droger är i min mening något som är väldigt vanligt i Håkans texter, så det behöver du ju inte be om ursäkt för!
      Jag håller med om att det handlar mycket om svårhanterliga känslor och att vilja fly från dom.