• Hej!

  Tillvaron är hektisk ibland. Tyvärr har det kört ihop sig, vilket innebär att jag tyvärr inte kan delta i frukosten med Cilla Nauman. Har dåligt samvete för att ha varit passiv deltagare här i cirkeln. Läst har jag förstås, boken/böckerna och inläggen här pluss Cillas blogg. Jag tyckte mycket om boken, en finstämd skildring av uppväxt spegla…[Läs mer]

  • Hej @mariaw, tack förditt besked, trist men ibland kan man inte göra allt. Vi andra får lyssna på Cilla och kanske även få svar på några av dina intressanta frågor. Roligt att få läsa dina kommentarer och funderingar kring boken.
   Ja vi försöker rapportera lite från författarfrukosten här i efterhand :-)

 • MariaW publicerade en uppdatering 2015-07-09 19:27

  Varg bland vargar av Hans Fallada.  En bamsebok på 979 sidor, som jag inte kommer att släpa runt på. Handlingen utspelas i Berlin och på ett näraliggande lantligt gods 1923. Ett myller av personer. Mycket lovande efter 60 sidor, ger lust till sträckläsning.

 • Nu har jag läst bakåt vad ni skrivit tidigare. Jag, Maria är 64, bor i Sundsvall och  har arbetat som specialpedagog. Numera är jag kulturtant på heltid. Har alltid varit en stormästare och har återvänt till litteraturvetenskapen på gamla far. Jag gillar bokcirklar men har hittills bara ingått i cirklar irl.

  • Välkommen hit! Jag är själv relativt ny här men hoppas på givande diskussioner i de olika bokcirklarna. Har, precis som du, enbart ingått i bokcirklar IRL tidigare.

 • Hej! Det har tagit lite tid för mig att hitta hit, har trasslat med att förstå mig på uppbyggnaden av bokcirklar :) Boken är intressant så här 80 sidor in i den. Fin skildring ur Monikas perspektiv av förändringarna i hennes hembygd i och med att hennes pappa nödgas  stycka av mark. Passande sommarläsning också. Lite störd blev jag av inlednings…[Läs mer]