• Cilla Dalén publicerade en uppdatering 2013-05-26 19:35

  Kul att logga in i Bokcirklar med en massa nya vänner. Ska bekänna att jag just nu struntar i alla uppbygglig och utvecklande pedagogisk litteratur som ligger i min läshög – och läser Harry Potter i stället – för sjuttifjurtonde gången. Bara för att det är så roligt! Måste göra paus i HP och läsa Brinnande livet av Alice Munro eftersom vi har IRL-bokcirkel om den om en dryg vecka… Men egentligen har jag inte lust.

  • Om läsning ska vara lustfyllt så innebär det väl att läsa det man faktiskt vill emellanåt! Min stora skam är jag jag faktiskt INTE läst Harry Potter böckerna och aldrig varit tillräckligt sugen ens när jag var skolbibbla ooch borde ha läst dem! Men när de varit som mest i ropet så har de ju till stor del marknadsfört sig själva…
   Men nu kan jag ofta känna att jag missar många populärkulturella referenser som kommer från just HP-böckerna, böckerna/filmerna har ju byggt upp en egen värld och kultur med många fans och litterära efterföljare… Hoppas på att kunna läsa dem högt för mina barn istället om några år, men det kanske är ett nästintill livslångt projekt? ;-)

  • Ja, en av anledningarna till att jag plockade fram böckerna nu var faktiskt att de inte längre marknadsför sig själva. Ingen lånar dem på mitt bibliotek, i alla fall.
   Tror att du kommer att tycka det är kul att läsa de två första böckerna högt. De passar för spänningssugna barn från 6 år sådär. Men de senare böckerna är mer komplicerad och mörka e och flera otroligt långa, så dem gissar jag att dina barn får läsa själva när de blivit ytterligare några år äldre.
   Ha så kul!

  • Ok, bra tips, tack :-)