• Cilla Dalén gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Litteratur från AfrikaLitteratur från Afrika 2013-02-20 20:02

    The whale caller av Zakes Mda läste jag för några år sedan. Den finns på svenska också, med titeln Valsångaren. Hör till de där böckerna som jag gärna skulle läsa om, men inte fått det att bli av. Sommarsemestern, kanske?
    Det som jag gillade så mycket med den är att den handlar om ganska udda människor och hur de påverkar varandra. Jag minns den som en feel-good-bok, men jag tror att den också hade någon tragisk och hemsk bit.
    Nån annan som läst den?

    • Tänker osökt på den underbara filmen Whale rider som är en Nya Zeeländsk historia/skröna om en flicka med stark vilja…. Mycket feel-good men även mkt intressanta om den maoriska kulturen. Men nu var det ju den afrikanska litteraturen detta skulle handla om… Jag får återkomma!

    • Jo jag har läst Mdas bok och minns den som en lite vemodig kärlekssaga – har jag fel? Han har också skrivit en bok med historiska rötter, Det rödas hjärta http://www.leopardforlag.se/bok/det-rodas-hjarta/