• catalpa gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för English Books!English Books! 2013-01-21 11:11

    Hit har jag just nu kommit in genom att klicka på flaggikonen – och jag ser bara en lista med namn på oss som gått med i cirkeln, men bara ett enda inlägg eller kommentar. Ja alltså förutom det jag själv skrev för några dagar sen. How could that be? Nån har väl sagt nånting i alla fall? Gör jag fel? Ligger det texter och gömmer sig bakom hörnet?

    Anyway. Jag har börjat på Eating Animals av Jonathan Safran Foer. Hans tidigare böcker har inte riktigt öppnat sig för mig, men när jag nu såg och upplevde honom på Bokmässan på Louisiana i november gjorde han ett så fantastiskt sympatiskt intryck. Boken han beskrev att han arbetar på eller just hade skrivit verkade ganska fånig, en sorts Lotass-projekt med att plocka isär andras texter och sen strö ut dem, eller klippa in dem, i en ny bok, som man inte kunde se hur den skulle läsas. Han själv hade tydligen en läsmodell och intervjuaren en annan; som åhörare var man ute och cyklade.

    Och ändå tyckte jag han var så läcker, rolig, lätt att höra och förstå, en intellektuell amerikansk jude.
    Så nu ska jag se vad hans forskning om att äta djur kan ge. Han börjar med sin mormor, bara det en snygg start! Och så skriver han väl alltid, med trådar tillbaka till den gamla europeiska världen.
    Nån som har läst boken?