• Bjuvs Bibliotek gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Från A till ÖFrån A till Ö 2020-01-20 11:17

  Hej!

  Vad roligt att ni är med! Här kommer första frågan om boken:

  Vad tycker ni om omslagen (se bilden nedan)?

  • Hej!
   Jag läser boken med det omslaget där det ligger lite saker i hörnan. Jag tyckte först inte omslaget eftersom det inte säger så mycket. Kanske får vi en lite aning om att det ska handla om någon som är hemlös och det gör ju boken.
   Nu när jag har kommit in i boken funderar jag på om det ljusa i omslaget kan symbolisera det ljusa som kommer in i både Nos och Lous liv. Vad tror ni?

  • Hej!
   Det har vi pratat om med tre unga tjejer och deras lärare igår. De tre tjererna tyckte att omslaget med bilden av No och Lou var mer inbjudande, och jag håller nog med dem. De tyckte att omslaget med saker i hörnan såg mycket mer seriöst ut. Läraren tyckte dock tvärtom. Ett bevis att vi är olika!

   • Hej!
    Personligen tycker jag om bokomslag som inte säger så mycket utan bara hintar om vad boken eventuellt kommer att handla om. Det får en att börja fundera och det är vad som är så viktigt med läsning för mig, att inte få allt serverat utan aktivera hjärnan att börja tänka i nya banor. Kopplar man samman omslaget med titeln finns där en hel dela att fundera över då titeln hintar om två personer samtidigt som omslaget arbetar med kontraster, dels struktur, visdom och det övre samhället och dels om något som strider mot detta med hjälp av sakerna som mest framstår som kvarglömt skräp och graffitin över den den inristade texten längst ner. Kan det vara den kontrasten som finns mellan de två personer som boken kommer handla om enligt titeln?

    • Kontraster hade jag inte tänkt på men nu när jag läser ditt inlägg känns det självklart. Omslaget påminner mig också om en stor stege. Kan det vara stegen som ska klättras upp för att ta sig ur fattigdom?