• Benedikt publicerade en uppdatering 2014-10-21 08:43

  Hej, kan någon hjälpa mig förstå varför Carl-Michaell Edenborg beter sig så konstig på plåtan vid nomineringen för Augustpriset? Han döljer sin pärm, tittar bort från alla andra, mungiporna nedåt och med höger hand formar han en obscen gest. Är han speciell? Är detta agerande inte en förolämpning av priset, juryn och alla sina kollegor? Eller h…[Läs mer]

 • Benedikt publicerade en uppdatering 2014-06-11 17:02

  En fråga åt de tysktalande: Kommer någon att följa uppläsningar och live-recensionen angående årets Bachmannpris i Klagenfurt?

  Om . .  är någon intresserad att byta några rad här?

 • Benedikt publicerade en uppdatering 2014-06-07 11:28

  Efter “Miriam” så hämtade jag fram tre böcker av Primo Levi. Den första heter “Är detta en Människa?”. Primo överlevde Auschwitz, han är italiensk jude.

  Jag upplever mycket beklämning under läsningen över att hur systematisk man genomförde ‘behandlingar’ som skulle förvandla människor till djur. Men samtidigt är jag oroad över Guantanamo elle…[Läs mer]

  • Får jag rekommendera ytterligare läsning för dig, Benedikt? – Det mest givande, dvs. upplysande jag läst om sammanhanget är två böcker av Cordelia Edvardson (kanske du vet, hon har varit Sveriges Radios korreskondent i Mellanöstern i många år tills bara ett par år tillbaka, tyvärr dog hon för bara ett och ett halvt år sedan).
   Titla…[Läs mer]

 • Benedikt publicerade en uppdatering 2014-02-13 17:28

  @lepoop
  Hej,

  jag undrar om det finns något ställe där jag skulle kunna hitta titlarana
  för månadsläsning i förväg. Det för att kunna skaffa böckerne i god tid.

  Hälsningar
  Benedikt

  • Hej.

   Självklart kan jag ge lite förvarning om nästa bok. Jag har inte bestämt än men kan ju posta i cirkeln vad nästa cirkel blir för bok när jag bestämt mig. Har du några förslag?

   Jenny

   • Jenny,
    jag är här för att lära mig något om svensk litteratur och om vad Svenskarna pratar om. Men ett förslag har jag: Vindens Skugga av Carlos Ruiz Zafón. Den har jag inte läst men jag skulle vilja. Och temat är kanske lite ‘mystiskt’ så att vi här kan hålla hand med varann under läsningen ;)