• Hej Elin!
  Tack för en fin bok som verkligen gav mig en läsupplevelse. Jag tycker om att du har skrivit boken på ett så annorlunda sätt, till exempel att den inte följer en kronologisk tidsordning.

  Här kommer några frågor från mig:
  1) Det ska bli väldigt kul att se boken filmatiserad. Hur delaktig är du i filmprojektet? Har du skrivit filmmanuset?

  2) Omslaget till boken är väldigt vackert. Har du valt det själv? Hur delaktig är man som författare i bokens formgivning?

  3) Har du något nytt bokprojekt på gång?

   

  • Hej!
   Kul att du gillade boken!
   1. Jag är inte så delaktig i filmprojektet, vilket jag tycker är skönt, jag har aldrig jobbat med film! :) Det är Jon Blåhed som också kommer att regissera som har skrivit manus. Jag har läst det en gång och sagt till om några saker som jag funderade på. Vissa saker ändrades och andra fick jag en förklaring till. Det är väldigt spännande med filmen, som på många sätt följer boken men på andra sätt är lite förändrad. Längtar efter att se resultatet!
   2. Kul att du gillar omslaget, det gör jag också! Det är faktiskt jag som har valt det, älskar Karin Mamma Anderssons konst. Det började faktiskt med andra förslag till omslag, som Eva Wilson gjort, men vi hittade inget som vi alla (Wilson, min förläggare och jag) var nöjda med, och då kom jag plötsligt att tänka på Anderssons konst och hittade målningen Heimat land och tyckte direkt att målningen var boken. Det tyckte Wilson och förläggaren också, och ganska snabbt fick vi okej från Andersson att använda bilden (hon blev förstås också ersatt!), och på den vägen är det!
   3. Jo, det har jag, och under sommaren ska jag jobba mycket med det. Om allt går som det ska är tanken att det ska bli en bok hösten 2020!