• April gick med i gruppen Grupplogga för BoktokarnaBoktokarna 2017-07-16 17:31

  • Hej och välkommen! Vi har många medlemmar, men få aktiva. Hoppas att du blir aktiv.
   M v h Mohikanen.

   • Hej och tack för det! Vad trevligt att bli hälsad välkommen . m v h April

   • Hej igen! min intention var att vara med men jag inser nu att jag får lov att avstå ändå från att vara med. Faktum är att jag får näsan panik när jag ska läsa en roman på nästan 400 sidor numera. En bokcirkel där man läser kortare romaner, som är på ca 120- 170 sidor vore modellen, enligt mig. Lite trist är det att tacka för mig såhär innan jag ens har hunnit börja men jag har förstått att jag har mina begränsningar, just nu är det så i alla fall. Kanske på återhörande. I en bokcirkel med korta romaner, fler kanske skulle vara aktiva då? Det blir inte ett lika stort åtagande, tänker jag.
    många hälsningar till Er boktokar från en annan boktok
    mvh April

    • Jag hoppas att du inte avstår bara för att just “Barnmorskan” är, i alla fall vad jag tycker, en svårläst bok. Alla böcker är olika och kanske en senare bok passar dig bättre.

    • Jag beklagar. Men att på tvång införa “kortromansregel” funkar inte. Även om många gillar korta romaner. så tycker jag att det skulle kännas krystat att ha dylika regler. Tack, ändå!
     Hälsningar Mohikanen.

     • Det är lite klurigt det där med riktigt tjocka böcker, det tycker jag också. Fastnade i en för inte så länge sedan. Man kanske skulle starta en novellcirkel eller något. :-)
      Jag har varit med i flera cirklar här och alla medlemmar är ju inte med alla gånger. Så blir det nog i sådana här öppna bokcirklar. Men visst är det kul om många deltar.

      • Jag tycker, att man ska kunna ha även tjocka böcker med men då bör man meddela det i tid.. Den som väljer en tjock bok kan ju redan vid valtillfället tala om att boken är på si och så många sidor.

      • Ibland kan en tjock bok vara mer lättläst än en tunn. Det är ju mycket annat, som inverkar. En tunn bok med ett svårt språk kan vara trögläst. Däremot måste man beräkna litet längre tid för att ta sig igenom en tjock bok.

  • Husse: Ja så är det absolut. En novell av Alice Munro är t.ex. så späckad med saker att fundera på att den räcker minst lika bra i en bokcirkel som en tjock lunta . Jag reflekterade mest över det April skrev om att det kanske är ett motstånd hos vissa om boken är tjock. Kan själv känna lite så. Det känns ju dumt att inte hinna med ordentligt, då är det bättre att låta bli att läsa.

   • Alla som vill – och är hågade därtill – kan starta en bokcirkel här. Då kan man ju förklara att det gäller t ex noveller eller korta romaner. Det finns även exempel på enstaka romaner som man gjort en cirkel av. Men då gäller det just en bok.
    F ö finns här ju hundratals cirklar. Kanske ngn som passar?

    • Ja, som sagt så har jag, och är med i flera cirklar här så det är ju bara att välja och vraka. Tänkte nu att vi diskuterade just tjocka böcker och vad man tycker om sådana i största allmänhet och hur det eventuellt påverkar folk att delta i en bokcirkel.

     • Nu blev det konstigt skrivet. Jag har varit med i flera bokcirklar ska det stå.

      • Det som jag menade var (är) att individen väljer själv. Ingen tvingar ngn att vara med i just den eller den bokcirkeln. Och om man då letar och letar…så kan man ju själv starta en ny cirkel… Om ingen passar av de redan existerande.
       Jag fick för en tid sedan förfrågan om lyrikcirkel. Jag är mkt för lyrik , men kände att det orkar jag inte med f n. Då får ngn annan leda denna eventuella cirkel. Inte jag i a f. :-)