• anJara publicerade en uppdatering 2013-01-31 17:08

  Nu har jag läst klart Knausgård Min kamp 2 och jag tyckte det var mycket bra. Är glad att jag fortsatte efter ettan (som jag kände mig lite frågande i). Förutom att jag vart väldigt förtjust i de långa beskrivningarna, meningarna (både tydliga och otydliga), beskrivningar av tankar med mera, gillade jag uppbyggnaden av texten, där minnen väv…[Läs mer]

  • Hej! Jag har skrivit om Att föda ett barn av Kristina Sandberg. Finns inlagd bland mina läsdagböcker. Har kopierat från “gamla” Bokcirklar.se. Men man får bläddra ordentligt innan man hittar den. Jag vill också läsa fortsättningen. M v h Mohikanen.

   • Hej :) Tack för din kommentar.
    Jag hittade inlägget, efter en rejäl bläddring :). Tack, vad kul att läsa!

    Något som jag tyckte fastnade extra från boken, som jag nu påmindes om när jag läste ditt inlägg, var just matlagningen och speciellt situationen med Överstens gädda. Vad fint Sandberg har fångat kulturella gränser exempelvis i beskrivninga…[Läs mer]

 • anJara publicerade en uppdatering 2013-01-10 17:53

  Påbörjat Knausgård, Min kamp 2. Ser fram emot att “Knausa” som en vän kallade det!

 • anJara publicerade en uppdatering 2013-01-08 16:54

  Har nu läst ut Knausgård Min kamp 1. Jag tyckte den var läsvärd. Det var spännande att att få en ganska detaljerad vy ur en annan persons ögon och upplevelser. På något sätt känns det som de jag kom närmst i boken, inte alltid var huvudpersonen själv, utan mer de andra omkring, de som blir betraktade. Kanske blir det så om omgivningen b…[Läs mer]

  • Jag tycker att man lär känna sig själv genom läsningen. All den tid som Knausgård ägnar åt reflektion innebär även möjlighet till egen reflektion. Det behövs forum för det, Knausgård ger oss en möjlighet.

   • Ja, det var en intressant kommentar! Det känns väldigt uppskattat som läsare att det finns det utrymmet.. Jag har börjat på tvåan nu med och ser fram emot det. Kanske att hela boksviten får bli ett mer långtgående projekt i tiden.

 • anJara publicerade en uppdatering 2013-01-02 17:45

  Går vidare med Knausgård, Min kamp 1 efter en vän-rekommendation. Det bådar gått efter 5 timmars intensivt läsande på en tågresa. Sida upp och sida ned, ältandet både inåt och utåt, minsta rörelse, händelse eller uttryck detaljstuderas och det är väldigt trevlig läsning. En får se vart det bär hän.

  • Jag måste ha blivit lika falsk som jag tyckte Knausgård var när jag läst boken. Som jag minns tänkte jag verkligen inte läsa nån enda mer av hans kommande böcker i Kamp-serien. Och jag har inte heller gjort det.
   Men så här hade jag avslutat mitt tyckande 2010:
   -Jag kommer nog att läsa nästa del också. Den väcker nyfikenhet på hur det ska gå och…[Läs mer]

   • :) Kanske kommer jag att titta tillbaka på detta och fundera med efter ett år, man vet ju aldrig. Nu antar jag att du inte tyckte om den om jag förstod dig rätt :)? Vad tyckte du inte om, nu så här i efterhand? Jag har nog läst till strax innan mitten än så länge, så har en bit kvar att vandra!

    • Jag kan återkomma till det när du läst ut den. Synd att störa dina intryck mer än jag redan gjort.
     Svårt att veta när man ska lägga sej i andras läsning. Ska nog inte kommentera för mycket innan boken är utläst. Om man läser parallellt går det säkert bättre.
     Det här är en intressant infallsvinkel på en bokcirkel av detta slag.

     • Ja, men det är också spännande att höra andras, men håller med om att det är svårt att avgöra när, beroende på var man är i läsningen.

      Jag har redan diskuterat boken lite (innan jag började läsa) i samband med min vän-rekommendation som jag fick, och fick med en del tankar från denna i läsningen där jag nu är beredd på att det kaaaaanske komm…[Läs mer]

 • anJara publicerade en uppdatering 2013-01-02 17:36

  Stål av Silvia Avallone har jag precis läst ut under julhelgen. Om Anna och Fransesca, två unga tjejer, vacklande mellan barndom och att bli vuxen, i en liten stad i Italien som vilar under stadens stora arbetsplats stålverkets skugga. En uppväxt som går väldigt snabbt i en väldigt hård omgivning och där traditioner och familjen lämnar såriga spå…[Läs mer]

 • anJara publicerade en uppdatering 2012-12-19 10:15

  Gatsby. Jag tycker den är mycket bra, men bitvis frustrerande: Gatsbys besatthet av Drömmen, strävan av att nå dit. Tomhet. Personen som man får följa berättelsen genom, ger mig känslan av att vara en passagerare på ett godståg på väg mot ingenstans. Men bra! Det blev en boklig baksmälla!

 • anJara publicerade en uppdatering 2012-12-06 17:26

  Jag har precis påbörjat Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald, efter att ha funderat på att läsa den ett bra tag. Nu stötte jag på den av en händelse och den följde med mig hem. Det var främst tillfället som gjorde det: jag råkade passera den, ögonen föll på titeln och jag fick en -Åh!-känsla: där var den ju, den jag tänkt läsa. Just nu i b…[Läs mer]